WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα καλύτερα κόλπα για να απαλλαγείτε από το στρες μέσα σε λίγα λεπτά


2 Φεβρουαρίου 2019

blur-businesswoman-caucasian-941555.jpg

Είναι φυσιολογικό να νιώθετε λίγο αγχωμένοι όταν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά αν οι φόβοι σας είναι υπερβολικοί και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά σας, τότε είναι σημαντικό να βρείτε κάποιους απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να διώξετε το άγχος της καθημερινότητας.

Περπατήστε με οδηγό την αναπνοή σας. Τι σημαίνει αυτό; Εισπνεύστε, καθώς κάνετε τέσσερα βήματα μπροστά, μετά εκπνεύστε κάνοντας τα τέσσερα επόμενα. Επαναλάβετε τουλάχιστον για 3 λεπτά (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Ανεβάστε μέχρι 6-8 βήματα για κάθε εισπνοή και εκπνοή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα δείτε ότι θα αισθάνεστε καλύτερα.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Κάντε έναν μικρό διαλογισμό. Προκειμένου να ξαναβρείτε την ισορροπία σας σε σώμα και πνεύμα, καθίστε στο πάτωμα σε μια άνετη θέση, έχοντας ίσια την πλάτη σας. Κλείστε κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση και οτιδήποτε κάνει θόρυβο και σας αποσπά την προσοχή και επικεντρώστε το βλέμμα σας σε κάποιο αντικείμενο. Πάρτε μια εισπνοή για 3 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια εκπνεύστε απαλά, για τα 3 επόμενα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία, για τουλάχιστον 3 λεπτά.

Τεντωθείτε στην καρέκλα. Καθίστε σε μια καρέκλα ακουμπώντας και τα δυο πόδια στο πάτωμα. Ακουμπήστε τα χέρια σας στα γόνατά σας. Πάρτε μια εκπνοή και έχοντας πάντα τα χέρια ακουμπισμένα στα γόνατα, καμπουριάστε την πλάτη σας. Στη συνέχεια, πάρτε μια εισπνοή, (με τα χέρια στο ίδιο σημείο) τεντώνοντας την πλάτη σας. Επαναλάβετε πέντε φορές την κίνηση μαζί με την εισπνοή-εκπνοή.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Καθίστε ξανά σε μια καρέκλα, ακουμπώντας σωστά την πλάτη σας στο κάθισμα. Πάρτε μια εισπνοή και σηκώστε και τα δυο σας χέρια ψηλά πάνω από το κεφάλι σας. Τεντωθείτε προς τα δεξιά και ενώ τώρα εκπνέετε. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο κέντρο εισπνέοντας και μετά (έχοντας πάντα τα χέρια ψηλά) εκπνεύστε και τεντωθείτε προς τα αριστερά. Επαναλάβετε για 5 εισπνοές-εκπνοές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.