WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

«Η ημέρα που έχασα την κόρη μου πριν καν γεννηθεί»: Η επιστολή ενός πατέρα που συγκινεί το internet


31 Ιανουαρίου 2019

liane-metzler-30296-unsplash.jpg

Η επιστολή γράφτηκε από τον Greg Marano. Πρώην ρεπόρτερ και αρθρογράφο εφημερίδων και καθηγητής Αγγλικής γλώσσας. Την έγραψε το βράδυ ενώ περίμενε να ξημερώσει για να πάει με την έγκυο γυναίκα του στο νοσοκομείο, γιατί η καρδιά του μωρού δεν άντεξε και σταμάτησε να χτυπάει. Ελπίζει ότι η εμπειρία της οικογένειάς του θα βοηθήσει τους συνανθρώπους του σε παρόμοιες καταστάσεις να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

«Βρίσκεται δίπλα μου στο κρεβάτι και κοιμάται. Τα δυο μας σκυλιά είναι μαζί μας, το ένα στην πλάτη μου και το άλλο στα πόδια μας. Τα ζώα καταλαβαίνουν πότε κάτι πάει στραβά. Έρχονται μηνύματα στο κινητό της, πιθανώς από φίλους ή συναδέλφους που εκφράζουν συλλυπητήρια, προσφέροντας οποιαδήποτε αόριστη αλλά ειλικρινή βοήθεια που μπορούν να παράσχουν. Μένουν προς το παρόν αδιάβαστα. Προς το παρόν, κοιμάται.

Θέλω να κοιμηθώ, αλλά συνέχεια τριγυρνάει στο μυαλό μου το ραντεβού στο γιατρό και τα νέα που λάβαμε. Δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη, γνωρίζαμε πως μια σπάνια γενετική κατάσταση θα σήμαινε ότι η κόρη μας δεν θα κατάφερνε να γεννηθεί ζωντανή. Αλλά είχαμε ακόμα την ελπίδα ότι κάτι θα άλλαζε και τελικά θα την βλέπαμε.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Όταν ξυπνήσουμε θα πάμε το μικρό μας γιό στο νηπιαγωγείο και θα του εξηγήσουμε ότι η μαμά θα πάει στο νοσοκομείο, έτσι ώστε οι γιατροί να βγάλουν το μωρό έξω. Η γιαγιά θα έρθει να μείνει για λίγο. Ο μπαμπάς θα πηγαινοέρχεται. Θα μπερδευτεί. Θα προσπαθήσουμε να μετριάσουμε τη σύγχυση του.

Όταν ξυπνήσω, θα βάλω τα ρούχα που της αγοράσαμε στη σοφίτα, μέχρι να νιώσουμε έτοιμοι να τα δώσουμε σε άλλους γονείς. Θα αποσυναρμολογήσω την κούνια, ώστε να μην τη δει η γυναίκα μου και το δωμάτιο θα παραμείνει ό,τι ήταν και πριν- για τους φιλοξενούμενους.

Όταν ξυπνήσω θα φτιάξω τη βαλίτσα. Θα ήθελα να συμπεριλάβω τα μικρά ροζ μποτάκια που αγόρασα πριν μάθουμε τα δυσάρεστα....

Όταν ξυπνήσω ίσως να μην είμαι τόσο δυνατός όσο ήμουν όταν καθόμουν δίπλα της στο γραφείο του ιατρού, κρατώντας το χέρι της, ενώ εκείνος μας εξηγούσε ότι η υγεία του μωρού δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ακούσαμε τους χτύπους της καρδιάς της και μπορούσαμε να καταλάβουμε και εμείς ότι ήταν πλέον αδύναμη και από λεπτό σε λεπτό θα σταματούσε να χτυπάει. Θα πεθάνει με ειρήνη, στο μοναδικό σπίτι που γνώρισε ποτέ, μέσα στην κοιλιά της μαμάς της.

Όταν ξυπνήσω μπορεί να σπάσω. Μπορεί να κατηγορήσω τον εαυτό μου… μπορεί να νιώσω εντελώς ανυπεράσπιστος. Ελπίζω όμως να καταφέρω να προστατεύσω την οικογένεια μου και να παραμείνω ισχυρός κατά τη διάρκεια της πιο σκοτεινής περιόδου της ζωής μας.

Όταν ξυπνήσω θα αντιμετωπίσω όλα αυτά τα πράγματα. Οι ημέρες και οι εβδομάδες που έρχονται θα φέρουν πόνο, αγάπη, ενοχή, θλίψη, απογοήτευση και πικρία. Θα το παλέψουμε μαζί και θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί.

Αλλά για την ώρα, θα σας αφήσω να κοιμηθείτε.»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.