WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο ήχος της μουσικής και πώς μπορεί να μας θεραπεύσει ή να μας αρρωστήσει


10 Φεβρουαρίου 2019

pexels-photo73322.jpg

Η μουσική είναι η γλώσσα της ψυχής. Οι ήχοι μπορούν να επηρεάσουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας. Στην πραγματικότητα  η μουσική είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές τέχνης που μας μιλάει εσωτερικά και δημιουργεί αντίκτυπο σε κάτι που υπάρχει μέσα μας. Ως ανθρώπινα όντα  έχουμε μια βαθιά σχέση με τους ήχους. Και αυτό έχει νόημα αν σκεφτούμε ότι στέλνουμε δονήσεις στο σύμπαν και τις λαμβάνουμε. Η μουσική έχει μια συχνότητα και είναι φυσικό να μας επηρεάζει.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Τι κάνουν οι συχνότητες;

Οι συχνότητες των ήχων μπορούν να έχουν θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα μας. Συγκεκριμένες συχνότητες μπορούν να έχουν συγκεκριμένη σημασία και μπορούν να κάνουν τους εγκεφάλους μας να ανταποκριθούν με κάποιο τρόπο. Κάποιες μπορεί να μας προκαλέσουν άγχος, ενώ κάποιες άλλες μπορεί να μα βοηθήσουν να συγκεντρωθούμε καλύτερα ή να μας χλαρώσουν.

Μερικά από τα εκπληκτικά ευρήματα των επιπτώσεων των συχνοτήτων είναι:

440 Hz

Αυτό είναι το είδος της συχνότητας είναι γνωστό ότι προκαλεί επιβλαβείς επιπτώσεις στο ανθρώπινο μυαλό. Μπορεί να μειώσει τη δημιουργική μας πλευράς και να μας κάνει να νιώσουμε αρνητικά για τη ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

396 Hz

Αυτή είναι μια θετική συχνότητα που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, μετατρέποντας τη θλίψη σε χαρά.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

417 Hz

Εάν έχετε βιώσει μια τραυματική εμπειρία και δεν μπορείτε να σταματήσετε να τη σκέφτεστε, τότε αυτή είναι η συχνότητα που χρειάζεστε. Θα φέρει τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σας και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Με απλά λόγια ο ήχος αυτής της συχνότητας μπορεί να σας θεραπεύσει από μια τραυματική εμπειρία.

528 Hz

Αυτή είναι η φυσική συχνότητα της γης. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε είναι πολύ ωφέλιμη, γιατί μπορεί να μας ωθήσει σε πνευματικές και φυσικές μεταμορφώσεις που απαιτούνται στη ζωή μας. Η συγκεκριμένη συχνότητα ήχου μπορεί να επουλώσει τα τραύματα της ψυχής.

638 Hz

Βοηθά στην ενίσχυση της επικοινωνίας, στην ανάπτυξη νέων δεσμών και στην ενδυνάμωση της ομιλίας. Επίσης αυτή η σχυνότητα συμβάλει στην οικοδόμηση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Διαβάστε εδώ: Μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα

741 Hz

Αυτή η συχνότητα είναι πολύ χρήσιμη για το σώμα, γιατί το αθαρίζει  και βοηθάει στην απομάκρυνση όλων των τοξινών από αυτό. Ως αποτέλεσμα θα έχετε μια πιο υγιεινή και καθαρότερη ζωή.

852 Hz

Η διαίσθησή σας θα είναι ισχυρότερη όταν ακούτε αυτή τη συχνότητα. Θα σας δώσει μια ισορροπία μεταξύ του εσωτερικού σας και του εξωτερικού εαυτού σας.

528 Hz και 432 Hz

Αυτές οι συχνότητες ήχου θα βοηθήσουν το μυαλό και το σώμα να θεραπευτούν και να αναπτυχθούν με θετικό τρόπο. Αυξάνουν επίσης το επίπεδο της αισιοδοξίας και σας βοηθάνε να κοιμάστε καλύτερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.