WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι καλύτερες τεχνικές για να διώξετε το άγχος μέσα σε λίγα λεπτά


16 Φεβρουαρίου 2019

nick-karvounis-403792-unsplash.jpg

Το να καταφέρει κάποιος να ελέγξει ή να αποβάλλει το άγχος δεν είναι κάτι το απλό και το εύκολο, ειδικά όταν περιτριγυρίζεται από χιλιάδες καλούς λόγους για τους οποίους δικαιολογείται να είναι φορτισμένος. Για αυτό χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση και υπενθύμιση στον εαυτό μας ότι δεν πρέπει να αφήσουμε άγχος να κυριεύσει τη ζωή μας. Δείτε μερικούς τρόπους που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Πάρτε time out.  Όπως δίνουν οι προπονητές στους παίκτες τους time out για να πάρουν μια ανάσα και να ανασυνταχτούν, δώστε και εσείς στον εαυτό σας μερικά λεπτά αποφόρτισης είτε παίρνοντας μερικές βαθιές ανάσες, είτε κάνοντας κάποιες χαλαρωτικές κυκλικές ασκήσεις που θα χαλαρώσουν τους ώμους και το κεφάλι σας.

Ανοίξτε το παράθυρο. Όταν νιώσετε πως το άγχος αρχίζει να παίρνει το πάνω χέρι, ανοίξτε το παράθυρο και απλά κοιτάξτε έξω. Αυτή η απλή κίνηση μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα στη ψυχολογία σας.

Διαλογιστείτε. Σύμφωνα με τους ερευνητές εάν καταφέρετε να διαλογιστείτε και να καθαρίσετε το μυαλό, θα μπορέσετε να διώξετε και όλη την ένταση που νιώθετε.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Αγοράστε λουλούδια. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, παρόλα αυτά έρευνες στο πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ έδειξαν πως τα λουλούδια έκαναν τους συμμετέχοντες να έχουν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη. Γι αυτό αγοράστε τα αγαπημένα σας λουλούδια και βάλτε στο μέρος που σας προκαλεί το περισσότερο άγχος.

Συγχωρέστε πραγματικά κάποιον. Αναπληρώστε τον θυμό σας, με κατανόηση. Ακούγεται δύσκολο αλλά είναι αλήθεια πως όσο πιο αρνητικά συναισθήματα κουβαλάτε, τόσο θα μεγαλώνει και η ένταση σας. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η συγχώρεση μας κάνει να βλέπουμε καλύτερα την αλήθεια. Όταν είμαστε αναστατωμένοι η οπτική μας περιορίζεται.

Πείτε γεια στο άγχος με ένα (ή πολλά) φιλιά. Ένα φιλί με διάρκεια τουλάχιστον 10 δευτερολέπτων την ημέρα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στα επίπεδα του στρες σας. Αυτή η φυσική επαφή μας γεμίζει με ενδορφίνες και άρα μας ηρεμεί και μας κάνει πιο χαρούμενους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.