WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Προσπάθησε να βρεις μέσα σου αυτό που πραγματικά θέλεις


17 Μαρτίου 2019

azgan-mjeshtri-435130-unsplash.jpg

Η λέξη «θέλω» περικλείει μέσα της πολλά και την ίδια στιγμή διαφορετικά πράγματα για τον κάθε άνθρωπο. Η λέξη «θέλω» μπορεί να αντιπροσωπεύει ανάγκες, στόχους, όνειρα, συναισθήματα και ελπίδες. Πράγματα που ίσως αν το σκεφτείς καλύτερα και  αν προσπαθήσεις να το δεις από μια απλούστερη οπτική γωνία, βρίσκονται ήδη μέσα μας. Βρίσκονται στο μυαλό (με τη σκέψη και τη φαντασία). Βρίσκονται στην ψυχή (με τα συναισθήματα) αλλά και στη συμπεριφορά (ανάλογα με τις πράξεις τις οποίες κάνουμε).

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Τα «θέλω» μας έχουν την τάση να αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι του εαυτού μας. Ένα κομμάτι μας που περιμένει να «μετατραπεί». Να μετατραπεί για παράδειγμα από σκέψη σε πράξη, είτε από ένα απλό συναίσθημα σε τρόπο ζωής. Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά θέλεις;

Αυτό που πραγματικά θέλεις το ξέρεις μόνον εσύ. Έχεις μόνο μια ζωή και είναι κρίμα να φοβάσαι να κατακτήσεις τα θέλω σου. Κι ας κάνεις λάθος. Κι ας μην τα καταφέρεις με την πρώτη φορά. Τα λάθη είναι εκεί για να σε φέρνουν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο σωστό.

Οι εμπειρίες, οι άνθρωποι και οι καταστάσεις πολλές φορές είναι υπεύθυνα για τη διαμόρφωση των αποφάσεων σου. Το ζητούμενο όμως είναι να είσαι ξεκάθαρη και όσο γίνεται περισσότερο ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου και σε όλα όσα θέλεις στα αλήθεια.

Διαβάστε εδώ: Το πρώτο πράγμα που βλέπετε στην εικόνα αποκαλύπτει πώς συμπεριφέρεστε σε μια σχέση

Θα ήταν καλό να κατανοήσεις πως τα «θέλω», τα «θέλω ΣΟΥ» ανήκουν  στη δική σου ζωή. Μια ζωή που μπορεί να μην είναι εύκολη. Μπορεί να είναι  γεμάτη δυσκολίες και απογοητεύσεις. Μπορεί επίσης να είναι αρκετά σκληρή απέναντι σου, όμως αν σκεφτείς έστω και για μια στιγμή πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις, θυμήσου ότι η ζωή η ίδια σε θέλησε πρώτη εδώ και ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος γιαυτό. Μήπως αυτός ο λόγος είναι το να ανακαλύψεις κι εσύ με τη σειρά σου τα δικά σου «θέλω»;

Προσπάθησε το. Τόλμησε το. Αλλά πρώτα απ' όλα θέλησε το.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.