WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μια μελέτη αποκαλύπτει πως όσοι έχουν μεγαλύτερη αδελφή δε θα πάθουν ποτέ κατάθλιψη


16 Μαρτίου 2019

ana-francisconi-1408975-unsplash.jpg

Τα αδέλφια μας είναι οι σύμμαχοί μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε μοναδικές περιπέτειες. Είναι οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε πιο πολύ από όλους και εκείνοι στους οποίους τρέχουμε όταν έχουνε κάποιο πρόβλημα. Είναι αναμφισβήτητα τα πιο σημαντικά άτομα στη ζωή μας μαζί με τουες γονείς μας και παρά τις διαφωνίες, γνωρίζουμε ότι δε θα μας αφήσουν ποτέ μόνους.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Μια έρευνα που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο Brigham Young μελέτησε τη δύναμη του δεσμού μεταξύ των αδελφών και πώς αυτή η σχέση επηρεάζει τη ζωή τους.

Περίπου 400 οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά ηλικίας 10 και 14 ετών, μελετήθηκαν και τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα μεγαλύτερα αδέλφια μπορούν να διδάξουν στα μικρότερα πράγματα που ακόμη και οι γονείς δεν μπορούν και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις προσωπικότητές τους.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Η μελέτη έδειξε επίσης πως οι οικογένειες που είχαν κόρες ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ζωή τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ανοικτές και εκφραστικές από τους άνδρες και επομένως μπορούν να βοηθήσουν τα αδέλφια τους στην πρόληψη των αρνητικών συναισθημάτων.

Η συγκεκριμένη μελέτη μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η αδελφική αγάπη και πόσο πολύ σημαντικό είναι να έχουμε τα αδέλφια μας στη ζωή μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.