WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί ο γάμος της Jennifer Lopez και τους Alex Rodriguez είναι πιθανό να διαρκέσει, σύμφωνα με τους ψυχολόγους


13 Μαρτίου 2019

abaca_635743_210.jpg

Η Jennifer Lopez, 49 ετών και ο Alex Rodriguez, 43 ετών, ανακοίνωσαν επίσημα στο Instagram ότι θα παντρευτούν.

Για την JLo αυτός θα είναι ο τέταρτος γάμος της, ενώ για τον Rodriguez ο δεύτερος. Και οι δυο έχουν από δύο παιδιά, από τους προηγούμενους γάμους τους και είναι μαζί από τις αρχές του 2017. Οι δυο τους φαίνονται πολύ ευτυχισμένοι και δεν διστάζουν να το δείχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Και ενώ μέχρι τώρα φαινόταν πως η Jennifer δεν μπορούσε να δεσμευτεί, οι ψυχολόγοι πιστεύουν πως αυτή τη φορά η σχέση της θα διαρκέσεις ίσως και για πάντα. Ο λόγος όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι η ηλικία που αποφάσισαν να παντρευτούν. Όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να δεσμευτούν σε μεγάλη ηλικία, τείνουν να έχουν και μακροχρόνιες σχέσεις. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο ώριμοι όσο αφορά την επίλυση των διαπροσωπικών συγκρούσεων και είναι πιο ικανοί να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και ότι τόσο η JLo όσο και ο Alex Rodriguez είχαν προηγούμενες σχέσεις και έχουν ωριμάσει μέσα από αυτές.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν πως ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει όλεθρο σε μια σχέση είναι το άγχος. Όμως οι άνθρωποι ηλικίας 40+ έχουν λιγότερα προβλήματα, άρα και λιγότερο άγχος. Σε αυτή την ηλικία τα ζευγάρια συνήθως δε σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδιά και έχουν ήδη πετύχει στα επαγγελματικά, με αποτέλεσμα να βλέπουν το γάμο με μια διαφορετική ματιά.

Ακόμα λοιπόν και αν έχετε χωρίσει όταν ήσασταν πιο νέοι, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεστε, αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι δεύτεροι και τρίτοι ή ακόμα και τέταρτοι γάμοι πετυχαίνουν καλύτερα, από τους πρώτους.

Και ενώ μπορεί να είναι πιο δύσκολο να συναντήστε το σωστό άτομο στην ηλικία των 40 ή των 50 από ο,τι όταν ήσασταν 20 ή 30 ετών, ωστόσο εάν βρείτε την αληθινή αγάπη είναι πολύ πιθανό να είστε για πάντα μαζί.

Δείτε στη gallery: To σώμα της 48χρονης Jennifer Lopez καταρρίπτει την έννοια της ηλικίας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.