WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί τα δυστυχισμένα ζευγάρια δημοσιεύουν τη σχέση τους στα κοινωνικά δίκτυα


4 Απριλίου 2019

20151028_zaa_m137_118.jpg

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που δαπανούν λιγότερο χρόνο προσπαθώντας να δείξουν την ευτυχία τους στα κοινωνικά δίκτυα ή οπουδήποτε αλλού. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι προτιμούν να επικεντρώνονται στη στιγμή, επειδή γνωρίζουν πως ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβαίνει με όσους ανεβάζουν selfies την ώρα που γυμνάζονται

Σίγουρα τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μέρος της ζωής μας. Η δημοσίευση μιας φωτογραφίας με το τι κάνουμε ή η παρατήρηση της ζωής των άλλων είναι πλέον μια συνήθεια. Νιώθουμε αποδεκτοί όταν αλληλεπιδράμε με τους εικονικούς μας φίλους. Ωστόσο καθώς εστιάζουμε περισσότερο σε αυτή τη συνήθεια, συνειδητοποιούμε ότι το άγχος μας σχετικά με την επικύρωση δημιουργείται από μια εσωτερική αίσθηση ανασφάλειας και από την έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Πιο λυπηρό είναι όμως το γεγονός πως τις περισσότερες φορές οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται και που βλέπουμε δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Και αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα κανένας δεν είναι 100 τοις εκατό ευτυχισμένος. Πολλές από αυτές τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται στρατηγικά για να δείξουν μια πραγματικότητα που ευχαριστεί, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι δεν αναλώνονται στο να το δείχνουν προς τα έξω. Προτιμούν να επικεντρωθούν στη στιγμή, επειδή γνωρίζουν ότι οι στιγμές είναι πολύτιμες και ότι η ζωή είναι πιο σημαντική από την εξωτερική εμφάνιση. Πολλά ζευγάρια δημοσιεύουν τις σχέσεις τους και μοιράζονται φωτογραφίες κα βίντεο από τις στιγμές που περνάνε μαζί, συχνά χρησιμοποιώντας τη σχέση του για να αποκτήσουν περισσότερους followers.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Έτσι πολλοί άνθρωποι βλέποντας τις φωτογραφίες αυτών των ζευγαριών, φαντάζονται ότι η σχέση τους είναι τέλεια και νομίζουν πως εκείνοι δε θα φτάσουν ποτέ στο ίδιο επίπεδο ευτυχίας. Αυτό όμως που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι όλο αυτό είναι ένα ψέμα και πως όσοι διαφημίζουν τη σχέση τους, το κάνουν για να καλύψουν τις ατέλειες και τη δυσαρέσκεια που νιώθουν.

Όταν κάποιος είναι αληθινά ευτυχισμένος στη σχέση του, δε νιώθει την ανάγκη να το δημοσιοποιήσει, το μόνο που θέλει είναι να απολαμβάνει την ουσία. Η αγάπη και η ευτυχία δεν έρχονται μέσω του διαδικτύου, αλλά προκύπτουν όταν εστιάζουμε στη ζωή και στις στιγμές. Τι μεγάλες αγάπες τις ζούμε δεν τις σχολιάζουμε…

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς τους

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως δεν είναι κατακριτέο να θέλετε να δείξετε την αγάπη που νιώθετε για το σύντροφό σας –ακόμα και μέσω των κοινωνικών δικτύων- αρκεί να υπάρχει μια ισορροπία. Όταν η ανάγκη για να δείξετε κάτι είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη για να το ζήσετε, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα που αλληλεπιδρούν και ζουν στιγμές μαζί χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να τις δείξουν στον κόσμο. Αυτό που μένει στη μνήμη και στην καρδιά είναι πολυτιμότερο από οποιαδήποτε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ευτυχισμένες σχέσεις ευδοκιμούν στον αληθινό κόσμο και όχι στον εικονικό. Σβήστε για λίγο τα κινητά και ζήστε τη στιγμή αγκαλιά με το σύντροφό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.