WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποια είναι τα οφέλη του καλού χιούμορ


16 Απριλίου 2019

beautiful-beauty-female-908602.jpg

Όταν έχουμε καλή διάθεση οι αμφιβολίες φαίνεται να εξαφανίζονται και τα προβλήματα φαντάζουν πιο εύκολα.

Το χαμόγελο είναι ένα μυστήριο δώρο της φύσης, που έχουμε από τη γέννησή μας. Παρόλο που γεννιόμαστε με κλάμα, όταν γελάμε νιώθουμε μια μεγάλη ευχαρίστηση.

Το χιούμορ συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια και είναι στενά συνδεδεμένο με την προέλευση του ανθρώπινου όντος και τις διαφορετικές του εκδηλώσεις.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Το χιούμορ είναι παρόν στη λογοτεχνία, στον κινηματογράφο, στα κόμικς, στα κινούμενα σχέδια. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η μόνη προυπόθεση για να έχουμε καλό χιούμορ είναι να είμαστε απαλλαγμένοι από τη θλίψη και να έχουμε καλή διάθεση. Το χαμόγελο είναι σαν το γουργουρητό των γατιών: εκδηλώνεται μόνο όταν είμαστε ευτυχισμένοι.

Τα οφέλη του καλού χιούμορ

Το χιούμορ είναι μια πνευματική δραστηριότητα. Η απουσία του μπορεί να επηρεάσει τη ψυχική υγεία των ανθρώπων. Ωστόσο το καλό χιούμορ είναι ανεκτίμητο και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ορισμένων ψυχικών διαταραχών. Σε καταστάσεις αμηχανίας, ένα αστείο μπορεί να «σπάσει τον πάγο» και να αποφορτίσει μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Είναι αλήθεια ότι τα άτομα με χιούμορ γίνονται περισσότερο αποδεκτά και συμπαθή στους άλλους. Ποιός δεν θέλει να συναναστρέφεται κάποιον που έχει όρεξη για χαριτωμένα πειράγματα; Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη.

Σας διδάσκει να είστε λιγότερο αλαζονικοί.

Βοηθάει στο να βρεθεί λύση στα καθημερινά προβλήματα.

Σας βοηθάει να προσαρμόζεστε πιο εύκολα στις αλλαγές.

Τα παραπάνω είναι τα πιο βασικά πλεονεκτήματα του χιούμορ. Σαφώς υπάρχουν πολλά ακόμα. Ως εκ τούτο το καλό χιούμορ μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει. Άρα, μήπως να προσπαθούσαμε να το επαναφέρουμε στη ζωή μας; Μήπως να αυτοσαρκαζόμασταν λίγο παραπάνω; Μήπως να γελοιοποιούσαμε τα προβλήματα μας;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.