WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tips επιβίωσης για το οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι


22 Απριλίου 2019

dinner-meal-table-wine.jpg

Κάθε Πάσχα το σκηνικό είναι γνωστό: παιδιά, πεθερικά, θείοι, θείες, γονείς μαζεύονται σε ένα σπίτι και στην καλύτερη περίπτωση οδηγούν σε πονοκέφαλο. Οι άντρες αφοσιώνονται στο ψήσιμο του οβελία ενώ οι γυναίκες ετοιμάζουν το τραπέζι και τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα δεξιά αριστερά. Οι έφηβοι της οικογένειας συνήθως είναι αγουροξυπνημένοι και πάνω από το κινητό τους στέλνοντας μηνύματα ή σερφάροντας στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι είναι το Πάσχα της ελληνική οικογένειας, όπου και αν βρισκόμαστε.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Το ερώτημα είναι αντέχεις όλο αυτό το σκηνικό ή τελικά καταλήγεις να μαλώσεις με τους πάντες; Αν καθώς τρως το αρνί, αντί να συμμετέχεις στις συζητήσεις, ονειρεύεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί, πίνοντας cocktails μακριά από τις οικογενειακές συναντήσεις, τότε ίσως θα πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό φέτος το Πάσχα. Ποτέ δεν είναι αργά για μια μίνι απόδραση, μακριά από τη μαγειρίτσα, τα υπονοούμενα της πεθεράς και τις συζητήσεις περί πολιτικής που δεν έχουν τελειωμό.

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς τους

Αν τώρα από την άλλη μεριά δεν έχεις εναλλακτική και πρέπει οπωσδήποτε να παρευρεθείς στο οικογενειακό τραπέζι, οπλίσου με υπομονή. Γιατί μπορεί τα παιδιά να γκρινιάζουν, οι έφηβοι να θέλουν να αποδράσουν, η πεθερά να σου πετάει σπόντες και οι γονείς σου να έχουν άποψη για όλα, όμως εντέλει είστε αγαπημένοι, γελάτε, πίνετε και τελικά εύχεστε να είστε και του χρόνου πάλι όλοι μαζί. Μπορεί να ακούγετε όλο αυτό παράλογο, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο οικείο και αγαπητό. Ή μήπως όχι;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.