WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι αποκαλύπτει η εικόνα του προφίλ σας στο facebook για την προσωπικότητά σας


17 Μαΐου 2019

adolescent-beautiful-blond-786801.jpg

Υπάρχουν πάνω από 1,65 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο Facebook , εκ των οποίων η πλειοψηφία θα έχει μια εικόνα προφίλ που απεικονίζει το πρόσωπό τους. Σύμφωνα όμως με την επιστήμη η επιλογή της εικόνας στο προφίλ των μέσων κοινωνική δικτύωσης αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Μια γρήγορη ματιά στο Facebook είναι αρκετή για να καταλάβεις την προσωπικότητα του άλλου, χωρίς να χρειαστεί να τον γνωρίσεις. Η ερμηνεία της φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και βασίστηκε στο λεγόμενο «Big 5», το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις σε εταιρίες. Τα ευρήματα της έρευνας στη συνέχεια διασταυρώθηκαν με τις εικόνες προφίλ των χρηστών για να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα της φύσης τους και εδώ είναι αυτό που αποκάλυψαν.

Εξωστρεφείς. Όσοι είναι εξωστρεφείς τείνουν να έχουν φωτογραφίες με φίλους και με πολλά χαμόγελα. Συνήθως στη φωτογραφία του προφίλ το πρόσωπό τους καταλαμβάνει περισσότερο πλαίσιο από το συνηθισμένο και είναι γεμάτη με χρώματα.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Ευσυνείδητοι. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εικόνες πιο φυσικές, πολύχρωμες και φωτεινές φωτογραφίες είναι αρκετά ευσυνείδητοι. Γενικά η εικόνα στο προφίλ τους εκφράζει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα.

Ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Οι εικόνες του προφίλ είναι συνήθως καλλιτεχνικές και ασυνήθιστες. Επίσης είναι πολύ πιθανό οι φωτογραφίες να έχουν κάτι άλλο εκτός από τα πρόσωπά τους, κάτι που δεν το περιμένεις.

Νευρωτικοί. Μια απλή φωτογραφία με λίγο χρώμα είναι σημάδι υψηλού νευρωτισμού. Οι νευρωτικοί άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να κρύβουν το πρόσωπό τους ή να έχουν μια κενή έκφραση.

Συγκαταβατικοί. Οι δεκτικοί άνθρωποι δεν είναι και οι καλύτεροι φωτογράφοι, όμως οι φωτογραφίες τους είναι ζωντανές και φωτεινές και έχουν συχνά πρόσωπα. Ακόμα και εάν μια φωτογραφία δεν τους κολακεύει, εκείνοι θα χαμογελούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.