WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το να ταξιδεύετε μόνοι δεν είναι θλιβερό αλλά είναι εμπειρία ζωής


3 Ιουνίου 2019

guilherme-stecanella-589917-unsplash.jpg

Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας τότε οι περισσότεροι θα πιστέψουν ότι είστε μοναχικοί ή ψάχνετε να βρείτε την αγάπη. Όμως υπάρχει και η άλλη άποψη που σας θέλει να ταξιδεύετε μόνοι σας επειδή απλώς απολαμβάνετε να γνωρίζετε άλλους πολιτισμούς και δεν σας ενδιαφέρει εάν σας ακολουθήσει κάποιος σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψης.

Διαβάστε εδώ: 5 χαρακτηριστικά που θέλουν οι άντρες να έχει η γυναίκα των ονείρων τους

Το να ταξιδεύετε μόνοι σας, σημαίνει πως θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καινούργια τοπία, μνημεία και σημαντικά μέρη του κόσμου, χωρίς να συμβιβάζεστε σε προγράμματα άλλων ατόμων που μπορεί να περιόριζαν τα δικά σας πραγματικά θέλω. Έχει διαπιστωθεί πως όταν ένας άνθρωπος, έστω για λίγο, αλλάξει περιοχή και παραστάσεις, ξεπερνάει γρηγορότερα προβλήματα, στεναχώριες και θλίψεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δίνει στον εαυτό του την ευκαιρία να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα και να δει κάτι καινούργιο που ίσως του εμφυσήσει τη διάθεση για αλλαγή και αναγεννήσει μέσα του.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Το να μπορείτε να ξοδεύετε ευχάριστα το χρόνο με τον εαυτό σας, δεν σας καθιστά μοναχικούς, αντιθέτως είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη ικανότητα. Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας έχετε τόσες πολλές ώρες με τον εαυτό σας. Μαθαίνετε πώς να γευματίζετε μόνοι σας, να επισκέπτεστε μουσεία και έτσι αποκτάτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και γίνετε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

Παράλληλα το να επιχειρήσετε να ταξιδεύετε μόνοι σας είναι μια πράξη θάρρους, γιατί καλείστε να ξεπεράσετε τις προσκλήσεις που θα συναντήσετε στην προσπάθεια εξερεύνησης μιας καινούριας χώρας. Χρειάζεται ωριμότητα, αυτογνωσία και θέληση για αλλαγή.

Ναι το να ταξιδεύετε μόνοι σας δεν σας καθιστά ούτε μοναχικούς ούτε αντικοινωνικούς. Είναι μια πρόκληση και η ζωή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα με τις προκλήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.