WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα είναι τέλεια συνδεδεμένοι με το σύμπαν


14 Ιουνίου 2019

valerie-elash-680596-unsplash.jpg

Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα είναι σε πραγματική σχέση με το σύμπαν επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτά τα όντα είναι μέρος του συνόλου και συνδέονται με μας μέσα από τη φύση.

Διαβάστε εδώ: 8 απλά πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν στη ζωή τους

Τα αντιμετωπίζουν πάντα με πολύ σεβασμό, φροντίδα, αγάπη και περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους διδάσκοντας στους άλλους τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας των ζώων, επειδή είναι μέρος του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Η συμπεριφορά σας απέναντι στα ζώα λέει πολλά για το ποιοι είστε, για τις αξίες σας και την ικανότητά σας να σέβεστε τους γύρω σας, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για ζώα.

Εκείνοι που αγαπούν και σέβονται τα ζώα καταλαβαίνουν ότι όλοι έχουμε αξία και ότι συμβάλλουμε στην επιβίωση του κόσμου με τον δικό μας τρόπο. Δυστυχώς όμως παρά τη σπουδαιότητα των ζώων για τη διατήρηση της φύσης και ακόμη και της ζωής στη Γη, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι και μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν και αυτή η στάση τελικά οδηγεί στην εξαφάνιση πολλών ειδών, βλάπτουν τον πλανήτη και συνεπώς όλους εμάς.

Διαβάστε εδώ: Ένα σχέδιο δράσης για να δείτε την καθημερινότητά σας με άλλο μάτι

Τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως εμείς και δεν πρέπει να ταπεινώνονται και / ή να κακοποιούνται, έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς τους κατοίκους του πλανήτη. Οι εγωιστικές και βίαιες συμπεριφορές δείχνουν μόνο πόσο αποσυνδέονται αυτοί οι άνθρωποι από το σύμπαν. 

Όποιος έχει την ευκαιρία να ζήσει μαζί με ένα ζώο, έχει ενσυναίσθηση και αγαπά τους συνανθρώπους του. Τα ζώα μας κάνουν τόσο καλό και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους προσφέρουμε αγάπη, προστασία και φροντίδα.

Η αγάπη είναι αυτό που μας δίνει ζωή και μας κρατάει μαζί. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για αυτήν την αγάπη και να ανοίξουμε τις καρδιές μας, ώστε να μπορέσουμε να τη μεταδώσουμε στους γύρω μας. Όταν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι τα ζώα, όπως οι άνθρωποι, χρειάζονται και αξίζουν το καλύτερο που πρέπει να προσφέρουμε, μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Τα ζώα είναι αγνά και κάνουν τη ζωή μας πιο ευτυχισμένη και πιο ολοκληρωμένη. Όταν τα αγαπάμε και τα φροντίζουμε, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την πνευματική μας εξέλιξη και τη σύνδεση με το σύμπαν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.