WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου


26 Ιουλίου 2019

Οι συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου

Καθένας από εμάς όταν χάνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο υφίσταται μια σειρά συναισθηματικών αλλαγών. Μπορεί αυτό το άτομο να είναι γονιός, φίλος, σύντροφος….δεν υπάρχει κλίμακα προτεραιότητας για τον ορισμό του πόνου και τις συναισθηματικές αλλαγές που προκαλεί.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Αλλαγές που ο καθένας αισθάνεται και διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Η απώλεια ενός αγαπημένου είναι σίγουρα πάντα δύσκολη κατάσταση. Παρακάτω θα δούμε τις βασικές συναισθηματικές αλλαγές που περιλαμβάνει η απώλεια ενός αγαπημένου.

Αλλαγή του τρόπου ζωής και του συναισθηματικού κόσμου

Η απώλεια ενός αγαπημένου δημιουργεί στιγμές μεγάλης ενδοσκόπησης. Οδηγείστε σε σκέψη για τις πτυχές της ζωής σας. Αρχίζετε να δίνετε μεγαλύτερη σημασία σε ορισμένα πράγματα που θεωρούσατε προφανή.

Αγγίζετε τη μοναξιά σε βάθος

Για κάποιο χρονικό διάστημα νιώθετε μόνοι και ας περιβάλλεστε από πολλούς ανθρώπους.

Δίνετε λιγότερη σημασία σε όλα όσα νομίζατε ότι ήταν σημαντικά

Αυτή είναι μια από τις συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν πολύ συχνά. Κάτι που σας φαινόταν θεμελιώδες για τη ζωή σας, έχει χάσει πλέον τη σημασία του.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Η ζωή φαίνεται να χάνει αξία

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δημιουργεί καταστάσεις μεγάλης κρίσης σε σημείο που φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αξία. Συμβαίνει ένα είδος κατάθλιψης. Γι αυτό και η βοήθεια από έναν ειδικό μπορεί να είναι χρήσιμη.

Πολλές στιγμές σας λείπουν

Είναι φυσιολογικό να αναπολείτε τις στιγμές που περάσατε μαζί και να θέλετε να γυρίσετε πίσω.

Οι συναισθηματικές αλλαγές μπορούν να σας οδηγήσουν στο να αναθεωρήσετε ριζικά τη ζωή σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και ο πόνος με τον καιρό θα ανακουφιστεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.