AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 συνήθειες των ανθρώπων που κρύβουν την κατάθλιψη


17 Αυγούστου 2019

8 συνήθειες των ανθρώπων που κρύβουν την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, αλλά συχνά παραμένει απαρατήρητη για χρόνια. Οι άνθρωποι με κρυμμένη κατάθλιψη μάχονται με του δαίμονες τους μόνοι τους. Δεν μοιράζονται την αγωνία τους και δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους γύρω τους.

Εάν συνεχίσετε την ανάγνωση πιθανότατα να αναγνωρίσετε μερικά χαρακτηριστικά κάποιου γνωστού σας που έχει κατάθλιψη αλλά την κρύβει. 

Οι παρακάτω συνήθειες είναι αυτές που έχουν παρατηρηθεί σε ανθρώπους που τείνουν να κρύβουν την καταθλιπτική κατάσταση στην οποία ζουν.  

Έχουν την τάση να αναζητούν έναν σκοπό. 

Όλοι χρειαζόμαστε έναν σκοπό σε αυτή τη ζωή. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε ουσιαστικά πράγματα. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από κρυμμένη κατάθλιψη δεν εξαιρούνται Θέλουν να γνωρίζουν τον λόγο ύπαρξή τους, η διαφορά όμως από τους υπόλοιπους είναι πως επηρεάζονται περισσότερο, με αποτέλεσμα να ψάχνουν κάτι που δεν μπορούν να βρουν ποτέ. 

Έχουν παράξενες διατροφικές συνήθειες. 

Οι καταθλιπτικοί μπορεί να τρώνε πολύ ή να μην τρώνε καθόλου όταν δεν νιώθουν καλά ψυχολογικά. Εξαρτάται από το άτομο. 

Έχουν αφύσικες συνήθειες ύπνου.

Όπως και με το φαγητό, είτε θα κοιμούνται πολύ ή δεν θα κοιμούνται καθόλου. Όταν ένα άτομο είναι καταθλιπτικό αντιμετωπίζει μια κατάσταση πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Είναι επαγγελματίες στο να λένε δικαιολογίες.

Μπορούν να βρουν τις πιο περίπλοκες και αξιόπιστες δικαιολογίες για μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, χωρίς να αποκαλύψουν ότι πάσχουν από κατάθλιψη. 

Προσπαθούν συνεχώς να φαίνονται χαρούμενοι. 

Οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη αλλά το κρύβουν, φαίνονται πιο ευτυχισμένοι από το φυσιολογικό. 

Απορροφούν τα πάντα.

Επεξεργάζονται σε υπερβολικό βαθμό όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή τους. Ο εγκέφαλός τους είναι σαν τα σφουγγάρια, απορροφάει τα πάντα. 

Υποφέρουν όταν υποφέρουν οι άλλοι. 

Όταν οι άλλοι άνθρωποι υποφέρουν, τότε και εκείνοι σκέφτονται τα χειρότερα. Αυτό τους προκαλεί συναισθηματικό πόνο και μπορεί να τους παραλύσει. 

Πάντα σκέφτονται τα χειρότερα σενάρια. 

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να φαίνεται αγχωτικό, αλλά όσοι έχουν κατάθλιψη δεν μπορούν να σκεφτούν σχεδόν ποτέ την θετική πλευρά των πραγμάτων. 

Εάν εσείς ή κάποιος γνωστός σας πάσχει από κρυμμένη κατάθλιψη, ζητήστε βοήθεια ή προσφέρετε τη βοήθειά σας. Η καταπολέμηση της κατάθλιψης χωρίς βοήθεια είναι δύσκολη και εξαντλητική. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.