WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 λόγοι που μας δείχνουν ότι είναι καλύτερο να μην προγραμματίζουμε τη ζωή μας


3 Σεπτεμβρίου 2019

 6 λόγοι που μας δείχνουν ότι είναι καλύτερο να μην προγραμματίζουμε τη ζωή μας


Είμαστε όλοι εθισμένοι. Ίσως όχι σε μια ουσία, αλλά σε ένα συναίσθημα. Όλοι αγαπάμε την ασφάλεια και την άνεση. Δε νιώθουμε άνετα αν δεν έχουμε τον έλεγχο σε όλα τα πράγματα. 

Όμως δεν έχει σημασία το πόσο πολύ νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο, γιατί ανεξάρτητα από την ασφάλεια που νιώθεις, όλο αυτό είναι απλώς μια ψευδαίσθηση. Η ζωή είναι μυστήριο.

Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να γνωρίζουμε τα πράγματα, να προβλέπουμε, να σχεδιάζουμε πράγματα, να έχουμε αυτή την αίσθηση ελέγχου και ασφάλειας. Αλλά υπάρχουν πολλά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ναι, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε πάντα να ελέγχουμε, τις δικές μας επιλογές, τις απαντήσεις, την ελεύθερη βούλησή μας.

Παρακάτω θα δείτε  6 λόγους που δείχνουν ότι είναι καλύτερα να μην κάνετε κανένα πρόγραμμα. 

Τα καλύτερα πράγματα βρίσκονται έξω από τη ζώνη άνεσης.

Όταν κάνουμε ένα σχέδιο δημιουργούμε πραγματικά τα όρια της ζώνης άνεσής μας. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα συμβεί και μας δίνει μια αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας. Αλλά αυτή η αίσθηση είναι μια ψευδαίσθηση, ο κόσμος είναι αβέβαιος και τα καλύτερα πράγματα είναι εκεί έξω στο άγνωστο.

Το τι συμβαίνει δεν είναι δική σας ευθύνη.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα. Τα κύματα και το σχήμα τους δεν είναι δική σας ευθύνη. Η δική σας ευθύνη είναι πώς αντιδράτε στα πράγματα που συμβαίνουν. Όταν αντιμετωπίζετε την αβεβαιότητα, θα μάθετε ότι η πραγματική σας ελευθερία είναι στο πώς αντιδράτε.

Τα σχέδια δεν είναι πάντα τόσο καλά.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο σχέδιο για εμάς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε τόσο λίγα για τη ζωή. Δεν γνωρίζουμε τις περισσότερες μεταβλητές και σχεδιάζουμε με βάση τις πληροφορίες. Είμαστε ερασιτέχνες όταν πρόκειται να προγραμματίσουμε κάτι. 

Δεν υπάρχει μαγεία στον προγραμματισμό.

Κάνοντας ένα πρόγραμμα σημαίνει ότι είμαστε σίγουροι για το τι θα κάνουμε. Αλλά αυτή η βεβαιότητα παίρνει τη μαγεία από τη ζωή. Για να είμαστε πραγματικά ζωντανοί σημαίνει να επιτρέπουμε στη ζωή απλά να συμβαίνει και να αγκαλιάσουμε  όλες τις δυνατότητες. Ας αφήσουμε τη ζωή να μας εκπλήξει, να μας δείξει ότι αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Υπάρχει πάντα ένα καλύτερο σχέδιο.

Ανεξάρτητα από το είδος του σχεδίου που κάνουμε, υπάρχει πάντα ένα καλύτερο σχέδιο γιατί υπάρχει πάντα κάτι που αλλάζει. Προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα τέλειο σχέδιο είναι η αποστολή ενός ανόητου. Τα καλύτερα σχέδια είναι σε ευθυγράμμιση με τις αλλαγές των πραγμάτων.

Η πραγματική ομορφιά στη ζωή δεν μπορεί να προγραμματιστεί.

Δεν υπάρχει σχέδιο τόσο όμορφο όσο η ζωή που μας δείχνει ότι υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος σκοπός. Όταν τα πράγματα εμφανίζονται ακριβώς στη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος, είναι σαν κάποιος να έχει γράψει μια ιστορία στην οποία συμμετέχουμε. Αυτό είναι καλύτερο από οποιοδήποτε σχέδιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.