WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Χρειαζόμαστε λιγότερη τεχνολογία και περισσότερες αγκαλιές


23 Αυγούστου 2019

Χρειαζόμαστε λιγότερη τεχνολογία και περισσότερες αγκαλιές

Ασφαλώς, η τεχνολογία, τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας και μας κρατάνε συνδεδεμένους με τον κόσμο, ειδικά με τους αγαπημένους μας που δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε όσο θα θέλαμε. 

Ωστόσο υπάρχει και ο κίνδυνος να οδηγηθούμε στην απομόνωση και να ξεχάσουμε τα σημαντικά πράγματα που τροφοδοτούν την ψυχή.

Οι απροσδόκητες επισκέψεις, οι αγκαλιές, οι φίλοι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα emoticons  και τα φωτογραφίες. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν επιβληθεί σχεδόν ως εναλλακτική λύση στην πραγματικότητα και μας απομακρύνουν από τους αγαπημένους  μας.

Η εικόνα των ανθρώπων σε δημόσιους χώρους που δεν επικοινωνούν ή δεν κοιτάζονται στα μάτια επειδή είναι συγκεντρωμένοι στο κινητό τους, γίνεται όλο και συχνότερη. Πρέπει να ξαναρχίσουμε να προσφέρουμε στοργή, να ακούμε όσους μας μιλάνε χωρίς να σταματάμε για να ελέγξουμε το κινητό τηλέφωνο.

Είναι απαραίτητο να ζούμε την κάθε στιγμή και να την απολαμβάνουμε πραγματικά, αντί να μοιραζόμαστε λεπτομέρειες με ανθρώπους που πιθανώς δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή μας. Είναι σημαντικό  να μάθουμε να αγαπάμε και να εκτιμούμε τον εαυτό μας ασχέτως από τα likes που έχουμε πάρει. Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε επιδιώκοντας την έγκριση των άλλων για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.

Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φιλιά, τις αγκαλιές, τα χάδια με οτιδήποτε μπορεί να φτάσει σε μας μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής. Η τεχνολογία είναι χρήσιμη, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει την πραγματική ζωή και τη μαγεία που μπορεί να προσφέρει η φυσική παρουσία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.