WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά


17 Σεπτεμβρίου 2019

10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά

Ευτυχώς, σήμερα, η γυναίκα δεν έχει μόνο την ταμπέλα της αναπαραγωγής να την στοιχειώνει, μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα από το να είναι μάνα ή μπορεί να είναι πολλά άλλα και μάνα μαζί.

Όμως υπάρχουν και γυναίκες που δεν έκαναν παιδιά είτε από επιλογή είτε επειδή έτσι τους προέκυψε. Και φυσικά δεν θα πρέπει να τις κρίνουμε, γι αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικές φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά
 
«Γιατί δεν έχεις παιδιά;»

Σίγουρα μπορεί να νιώθετε άνετα να κάνετε αυτή την ερώτηση στη φίλη σας που σας έχει εκμυστηρευτεί προσωπικές της λεπτομέρειες, αλλά αν δεν γνωρίζετε καλά την άλλη καλό είναι να μη θέτετε τέτοιου είδους ερωτήματα. 

«Κάποτε θα το μετανιώσεις που δεν έκανες παιδιά»

Υπάρχουν άνθρωποι που μετανιώνουν για πολλά που έκαναν ή που δεν έκαναν και δεν αφορούν τα παιδιά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μετανιώνουν για τίποτα και αν γυρνούσαν το χρόνο πίσω θα έπαιρναν πάλι τις ίδιες αποφάσεις. Άρα καλύτερα να αποφεύγετε τους σχολιασμούς τέτοιου είδους.

«Έχεις δοκιμάσει να κάνεις παιδιά;»

Αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται αλλά και να είναι καλοπροαίρετη, όμως θέτει υπό συζήτηση ένα πολύ λεπτό θέμα, που είναι η γονιμότητα. Αν δεν γνωρίζετε καλά την άλλη γυναίκα καλό είναι να μην κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση. 

«Αν δεν έχεις παιδιά ποιος θα σε φροντίσει όταν μεγαλώσεις»

Πώς είστε τόσο σίγουρες ότι τα δικά σας παιδιά θα σας φροντίσουν; Εξάλλου δεν αποκτάει κάποιος παιδί με σκοπό να γίνει υπηρέτης του όταν μεγαλώσει. Η αγάπη του γονιού είναι ανιδιοτελής.

«Θα αλλάξεις γνώμη όταν γνωρίσεις τον κατάλληλο άντρα»

Ξέρετε πόσες γυναίκες έγιναν μαμάδες και μετά αποφάσισαν να χωρίσουν; Κι όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζαν ότι είχαν βρει τον κατάλληλο άντρα για να γίνει πατέρας. 

«Χάνεις ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή»

Καμία γυναίκα δεν επιλέγει να μην κάνει παιδιά επειδή θέλει να ασχολείται με τα ρούχα και τα μαλλιά, αντί να αγοράζει κούνιες και πάνες. Προφανώς το επέλεξε μετά από ώριμη σκέψη, επειδή νιώθει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που απολαμβάνει και που θα απολαύσει στο μέλλον που θα της δώσουν νόημα.

«Πρέπει να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο;»  

Πολλοί ενήλικοι δεν έχουν παιδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάθονται και χαζεύουν με τις ώρες την τηλεόραση ή τη θάλασσα. Μπορεί να δουλεύουν, να γυμνάζονται, να έχουν φίλους. 

«Τι κρίμα που δεν έχεις παιδιά. Δεν μπόρεσες έ;»   

Κι όμως υπάρχουν γυναίκες που αποφασίζουν να απορρίψουν εκούσια τη μητρότητα. Όχι με ένα θλιβερό, αρνητικό τρόπο αλλά με ένα χαρούμενο και απελευθερωτικό τρόπο. Γι’ αυτό μην τις λυπάστε. 

«Πρέπει τελικά, να είσαι αρκετά εγωίστρια»  

Ξέρετε πόσες μητέρες είναι εγωίστριες; 
 

«Δεν θα καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει αληθινή αγάπη» 

Δεν χρειάζεται να έχεις παιδιά για να καταλάβεις την αληθινή αγάπη. Εάν έχεις αγαπηθεί και αγαπήσει τότε γνωρίζεις καλά τι είναι η αγάπη. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.