WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

 «Δεν υπάρχει τέλεια μητέρα» - Η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα σας καλεί στο #empoweringwomen για να συζητήσετε από κοντά όλους τους προβληματισμούς σας


23 Σεπτεμβρίου 2019

 «Δεν υπάρχει τέλεια μητέρα» - Η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα σας καλεί στο #empoweringwomen για να συζητήσετε από κοντά όλους τους προβληματισμούς σας

“Μητρότητα: όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί” είπε ο Robert Browning.

Το να είσαι μαμά είναι κάτι μαγικό. Η αγάπη που μπορείς να δώσεις είναι ανεξάντλητη και ξαφνικά σε κάνει να θέλεις να τη μοιράσεις γύρω σου. Όμως εκτός από ευτυχία, το να είσαι μαμά είναι και ένα στοίχημα. Να τα προλάβεις όλα, να είσαι εκεί, δίπλα στα παιδιά, άνευ όρων. 

Η ανταπόκριση σε τόσους πολλούς ρόλους έχει κάνει τις νέες μητέρες να θέλουν να τα κάνουν όλα τέλεια. Και κυρίως όσο αφορά τη μητρότητα, όπου κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να γίνουν οι τέλειες μαμάδες. 
Υπάρχει όμως ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών που κάνουν μια μαμά τέλεια; Τι σημαίνει να είσαι “τέλεια” μητέρα; 

Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Αντύπα μας μίλησε γα το θέμα: «Δεν υπάρχει τέλεια μητέρα», με αφορμή το Workshop "Empowering  women" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο κτήμα Αρίστη.

Η Σοφία Αντύπα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Goldsmith University στο Λονδίνο, πτυχιακής εργασίας με τίτλο «Σωματική κακοποίηση». Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική ψυχολογία στο LSE (London School of Economics and Political Sciences) στο Λονδίνο, μεταπτυχιακής εργασίας με τίτλο «Διαφορά βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα στα δυο φύλα».

Για να είσαι καλή μαμά πρέπει να είσαι τέλεια μαμά; 

Η τέλεια μητέρα δεν υπάρχει! Το να είναι κάποια καλή μητέρα η μάλλον αρκετά καλή μητέρα είναι αυτό που χρειάζεται! Η συνεχής προσπάθεια και εξέλιξη είναι που μετράει.

Πώς η σύγχρονη γυναίκα και μητέρα  αντί να ενοχοποιεί τον εαυτό της για τις επιθυμίες της, θα τις αποδεχτεί ως καλές και θεμιτές, ώστε να νιώθει καλά με τον εαυτό της;

Για να μπορέσει μία μητέρα μία σύγχρονη μητέρα να ενοχοποιήσει τις δικές τις επιθυμίες χρειάζεται καταρχήν να δεχτεί ότι υπάρχουνε πολλές πλευρές του εαυτού της, εκτός από μάνα είναι και εργαζόμενη είναι και γυναίκα, έχει δηλαδή πολλούς διαφορετικούς ρόλους και είναι σημαντικό αυτούς τους ρόλους να τους βλέπουνε και τα παιδιά και να τους γνωρίζουνε ώστε να μπορούν και αυτά στο μέλλον να μπορούνε να προχωρήσουμε στη ζωή τους αναπτύσσοντας όλες τις πλευρές του εαυτού τους και όχι μόνο τα στερεότυπα που η κοινωνία μας επιβάλει.

Ποιες είναι οι λύσεις ώστε η σύγχρονη μητέρα να χαίρεται το χρόνο με τον σύντροφό της, τα παιδιά της και με τον εαυτό της;

Η σύγχρονη μητέρα για να μπορέσει να βρει λύσεις στο παραπάνω ερώτημα, είναι απαραίτητο να μπορεί να εστιάζει σε καθετί που αποφασίζει εκείνη τη στιγμή να ασχοληθεί, όταν είναι δηλαδή σπίτι πραγματικά να είναι η προσοχή της στο σπίτι και στα παιδιά της! Όταν είναι με τον άντρα της το ίδιο και όταν είναι στη δουλειά το ίδιο! Να μην διαχέεται δηλαδή η προσοχή της από το ένα πράγμα στο άλλο, αυτό είναι το σημαντικό εδώ.

Τι ζητάει ένα παιδί από τη μαμά του;

Την προσοχή της και την αγάπη της!

Αν θέλετε και εσείς να συναντήσετε από κοντά την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Αντύπα για να συζητήσετε τους προβληματισμούς καθώς και να λύσετε όλες τις απορίες σας, κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

 

jenny.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.