WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το δικό μου φθινοπωρινό απόγευμα


7 Οκτωβρίου 2019

Το δικό μου φθινοπωρινό απόγευμα

To φθινόπωρο είναι εδώ και μας εμπνέει να κάνουμε πράγματα διαφορετικά. Η επιστροφή στην δουλειά και την καθημερινότητα φέρνει μαζί νέες προσδοκίες, στόχους και σχέδια για το μέλλον. Ο καιρός είναι πιο γλυκός και η απολαυστική αυτή δροσιά μοιάζει λες και μας ανακουφίζει μετά το καλοκαίρι. Σε συνδυασμό με την μυρωδιά της βροχής, το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο ρομαντική εποχή.

Τα απογεύματα είναι ξεχωριστά όσο κι αν αισθανόμαστε νοσταλγία και όσο κι αν μας κακοφαίνεται που ήδη σκοτεινιάζει πιο νωρίς. Είναι η στιγμή που περιμένουμε πως και πως όλη την ημέρα, όταν πια έχουμε επιστρέψει από την δουλειά και μπορούμε να περάσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο όπως μας αρέσει, η καθεμία με την δική της αγαπημένη απογευματινή συνήθεια.  Είναι εκείνη η ώρα της ημέρας που χαλαρώνουμε ή περνάμε χρόνο μαζί με φίλους. Τα φθινοπωρινά απογεύματα είναι μια στιγμή δημιουργίας.

Φθινοπωρινή βόλτα το απόγευμα με το σκύλο μου

jenny.gr

Επιστρέφοντας στο σπίτι το απόγευμα έπειτα από μία κουραστική ημέρα στο γραφείο, έχω ανάγκη να χαλαρώσω και να περπατήσω παρέα με τον σκυλάκο μου. Μία ήρεμη βόλτα στο πάρκο είναι ιδανική για να ξεφύγει το μυαλό μου και σίγουρα η αγαπημένη απογευματινή συνήθεια -δική μου αλλά και δική του, μιας και την περιμένει με απίστευτη λαχτάρα. Τυλιγμένη στην ζακέτα μου, φοράω τα ακουστικά και αφήνομαι στο ρυθμό της αγαπημένης μου μουσικής, καθώς περπατάμε δίπλα σε ξέγνοιαστους περαστικούς και καταπράσινα παρτέρια.

Η βόλτα αυτή αρκεί για να γεμίσω μπαταρίες και να νιώσω ανανεωμένη. Είναι το δικό μου φθινοπωρινό απόγευμα.

- Μάρθα Κουμπάνη

Ο φθινοπωρινός καφές με τις φίλες μου

jenny.gr
jenny.gr

Αν πρέπει να ξεχωρίσω μία φθινοπωρινή συνήθεια αυτή είναι σίγουρα ο απογευματινός καφές με τις φίλες μου τα Σαββατοκύριακα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να τις καλώ στο σπίτι μου και να λέμε όλα τα νέα της εβδομάδας που πέρασε (και πιστέψτε με είναι πολλά). Περνάμε ώρες στο καναπέ συζητώντας για όλα όσα μας απασχολούν, συμβουλεύοντας η μία την άλλη και φυσικά απολαμβάνοντας ζεστό καφέ που τον συνοδεύουμε πάντα με τα αγαπημένα μας μπισκότα Goody Αλλατίνη.

Κανέλα, βουτύρου, λεμόνι και τζίντζερ, αμύγδαλο και δεν ξέρουμε ποια γεύση να πρωτοδιαλέξουμε…

jenny.gr

Αυτή η συνήθεια έχει ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη φιλία μας που κρατάει χρόνια. Άλλωστε οι απλές στιγμές είναι εκείνες που σε δένουν με τους ανθρώπους που αγαπάς.

- Ελένη Τσούτση

H δική μου συνήθεια μετά τη δουλειά

jenny.gr

Έχοντας μπει για τα καλά στο φθινόπωρο και στο πρόγραμμα της ρουτίνας μου, αυτό που μ’ ευχαριστεί μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά είναι η ώρα του γυμναστηρίου. Χρειάζομαι αυτή την εκτόνωση ακούγοντας την αγαπημένη μου μουσική. Είναι η δική μου ώρα χωρίς να σκέφτομαι κάτι και χωρίς να ακούω κανέναν. Το απολαμβάνω τόσο πολύ που σχεδόν ξεχνάω τα πάντα. Μετά είμαι φουλ έτοιμη και γεμάτη ενέργεια για την επόμενη μέρα. Αυτή η συνήθεια μου δίνει δύναμη να συνεχίζω στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μου.


-Εύα Καραμπάτσου

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.