WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 λόγοι που πρέπει να βγαίνουμε με τους φίλους μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα


16 Οκτωβρίου 2019

4 λόγοι που πρέπει να βγαίνουμε με τους φίλους μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας, ο χρόνος με τους φίλους δεν είναι μόνο ευχάριστος, αλλά και απαραίτητος για να εξασφαλίσει την ψυχική και ακόμη και την σωματική ευεξία. Ωστόσο, σήμερα πολλοί λίγοι καταφέρνουν να πάνε για ποτό με έναν φίλο. 

Όμως η έξοδος με φίλους είναι πλέον απαραίτητη και η επιστήμη το επιβεβαιώνει. Μάλιστα οι επιστήμονες επισημαίνουν πως πρέπει να βγαίνουμε με τους φίλους μας τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, γιατί μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση των ενδορφινών και να δημιουργήσει μια αίσθηση ευημερίας. Συνεχίζοντας την ανάγνωση θα δείτε 4 λόγους που πρέπει να βγαίνετε με φίλους τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. 

Είναι το τέλειο αντι-στρες

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες διαπίστωσε πως η έξοδος με φίλους είναι η απάντηση στο στρες. Κάθε φορά που κανονίζετε να συναντηθείτε με την παρέα σας, αυξάνονται οι ορμόνες της ευτυχίας και μειώνεται το στρες. Πρόκειται για μια εμπειρία που σας χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία, την οποία δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψετε παρά τις εργασιακές και οικογενειακές δεσμεύσεις. 

Επεκτείνεται η ζωή σας

Σύμφωνα με τους γιατρούς Laura Cousin Klein και Shelley Taylor που διεξήγαγαν την έρευνα στο Ucla, όσοι έχουν πολλούς φίλους έχουν και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, σε σχέση με τους μοναχικούς ανθρώπους. Η διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων με ανθρώπους με τους οποίους είστε στο ίδιο μήκος κύματος, βοηθά στη μείωση της πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της χοληστερόλης. Επιπλέον, οι φιλίες συμβάλουν στο να εστιάσετε στις επιθυμίες σας και να γεμίσετε τα συναισθηματικά κενά. 

Βοηθά στην εύρεση εργασίας

Σύμφωνα με μια μελέτη της Glassdoor, ενώ ένα σημαντικό μέρος των αναζητήσεων εργασίας έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο, το 45% των ανθρώπων που αναζητούν νέα δουλειά βασίζονται από στόμα σε στόμα από τους φίλους. Επομένως, η φιλία μπορεί να διευρύνει και τους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Είναι καλό για το σεξ

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών έχει ανακαλύψει ότι η έξοδος με φίλους ωφελεί επίσης τη σεξουαλική ζωή. Πάνω από το 70% εκείνων που περνούν χρόνο με τους φίλους τους, συνειδητοποιούν τη σημασίας του αφιερώματος του χρόνου στην ευημερία κάποιου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.