WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 γυναίκες εξομολογούνται την περιπέτεια τους και τη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού


Έλενα Κρητικού

18 Οκτωβρίου 2019

4 γυναίκες εξομολογούνται την περιπέτεια τους και τη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού

Μία στις οκτώ γυναίκες στις Ηνωμένες πολιτείες εκτιμάται ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους, θα έρθουν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού. 

Οι ιστορίες που ακολουθούν, είναι από συνεντεύξεις που δόθηκαν στο popsugar από γυναίκες που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού και αφηγούνται πώς η ασθένεια διαμόρφωσε τον σημερινό τρόπο ζωής τους.

Heather Salazar 

Η CEO των Pink Ribbon Girls, Heather Salazar, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και ανακάλυψε τυχαία ένα εξόγκωμα στο στήθος της έπειτα από απλή ψηλάφηση στο ντους στα 31 της. Η ίδια είχε μόλις επιστρέψει από ταξίδι που είχε πάει με τον σύζυγό της για την επέτειο τους. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «Οι πρώτες αντιδράσεις δεν ήταν καθόλου υπερβολικές, δεν ανησύχησα καθόλου. Μόλις είχα γίνει 31 και ένιωθα πραγματικά αήττητη, αλλά όταν έγινε η βιοψία, ήμουν σε κατάσταση σοκ», αναφέρει η 45χρονη σήμερα, Heather. 

«Δεν μπορούσα να σταθώ όρθια, δεν ένιωθα τις δυνάμεις μου. Τηλεφώνησα στον άντρα μου, αλλά δεν μου έβγαινε η φωνή». Το ζευγάρι είχε πρόσφατα υιοθετήσει το τέταρτο παιδί τους, ένα κοριτσάκι το οποίο είχε χάσει την 23χρονη μητέρα του από καρκίνο του μαστού. 

jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/ Pink Ribbon Girls

«Σήμερα, μπορώ να πω ότι ο καρκίνος μου δίδαξε ότι η ζωή είναι μια πολύ εύθραυστη και πρόσκαιρη έννοια και ότι ποτέ δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει η ημερομηνία λήξης μας. Επίσης, η περιπέτεια αυτή μου έμαθε πως οι γενναίοι άνθρωποι μπορεί να τρομάζουν, αλλά συνεχίζουν μέχρι τέλους τον δύσκολο αγώνα». Η Heather επίσης, έμαθε πως «ο καρκίνος χτυπάει την πόρτα σε όποια ηλικία κι αν είμαστε. Αυτό που έχει σημασία να κάνετε, είναι να πάρετε μια δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ιατρική γνώμη εάν διαγνωστείτε με καρκίνο του μαστού για να κατανοήσετε την ασθένεια σας και τις επιλογές που έχετε».   

Christine Egan

H Christine ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ του σπιτιού της όταν ο σκύλος της, Zoe άρχισε να πειράζει με το πόδι του το επάνω μέρος του αριστερού της στήθους. Παρά τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, η 42χρονη Christine, αφού εντόπισε ένα εξόγκωμα υποβλήθηκε σε εκ νέου εξετάσεις. Διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού στο δεύτερο στάδιο, παρόλο που ήταν μία γυναίκα που πρόσεχε πολύ τη φυσική της κατάσταση και τον τρόπο ζωής της. «Ο καρκίνος ήταν η πιο μακρινή σκέψη που θα μπορούσα να κάνω», αναφέρει η ίδια.

jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/ Christine Egan 

Η Christine προσπάθησε να συνεχίσει τη ζωή της, ακριβώς όπως πριν, απλώς έμαθε να δίνει προτεραιότητα σε κάποια σημαντικά πράγματα που μέχρι τότε παραγκώνιζε. Η συμβουλή που μας δίνει είναι ότι «πρέπει να είμαστε ο CEO του σώματός μας». Να προσέχουμε το σώμα μας, να ρωτάμε όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι και κυρίως να παίρνουμε κανονικές σχεδόν συνεντεύξεις από τους γιατρούς αφού πρόκειται για την υγεία μας.

Sarah Kelly

«Τον Μάρτιο του 2015 ήμουν 36 χρονών και έγκυος 32 εβδομάδων στο δεύτερο παιδί μου. Ο διαρκής πόνος στο αριστερό μου στήθος με οδήγησε σε πολλές εξετάσεις και στη διάγνωσή μου με καρκίνο του μαστού στο τρίτο στάδιο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν είχα καν ιστορικό στην οικογένεια μου».

jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/ Cancer Wellness Expo

Η Sarah μέσα από την ιστορία της συμβουλεύει τις γυναίκες να μη θεωρούν τίποτα δεδομένο αφού τα πάντα μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μία στιγμή. «Ο καρκίνος σε τρομάζει και καταρρέει την κοσμοθεωρία σου. Δίνει όμως μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουμε σωστά και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας όσο είναι νωρίς».

Melissa Berry 

“Όταν ήμουν 42 χρονών, η μητέρα μου ως ιδρύτρια του Cancer Fashionista με ώθησε να κάνω κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Η διάγνωσή μου με καρκίνο του μαστού στο πρώτο στάδιο δεν άργησε να γίνει κι έκτοτε άλλαξαν πολλά πράγματα στη ζωή μου».

jenny.gr

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: facebook.com/ Susan G. Komen Greater NYC

«Το να χάνει μια γυναίκα τα μαλλιά και τα στήθη της είναι ίσως, η μεγαλύτερη πρόκληση αλλά υπάρχουν εξαιρετικές περούκες εκεί έξω. Να κάνετε ερωτήσεις πάνω σε οτιδήποτε θελήσετε να μάθετε, μη διστάζετε να ρωτάτε τους γιατρούς για τα πάντα ακόμη και για την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την πλαστική χειρουργική για την αποκατάσταση του στήθους σας».  

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.