Οι καλύτερες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το πρωινό άγχος και να ξυπνάτε ευτυχισμένοι

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Το πρωινό άγχος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και μπορεί να σας χαλάει όλη την ημέρα. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η παροιμία «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Πώς όμως θα το αντιμετωπίσετε και θα μπορέσετε να ξυπνάτε ήρεμοι και ευτυχισμένοι; Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να δώσετε μια ευκαιρία στο σώμα σας και να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. Και θα λέτε κάθε μέρα τη φράση «Τι όμορφο πρωινό σήμερα».

Σηκωθείτε νωρίτερα. Μελέτες δείχνουν ότι, όσοι έχουν την συνήθεια να σηκώνονται λίγο πιο νωρίς το πρωί, έχουν λιγότερο στρες. Επίσης, εάν σηκώνεστε νωρίτερα, έχετε το χρόνο να οργανώσετε την ημέρα σας, να φάτε ένα καλό πρωινό, ακόμα και να ασκηθείτε. Αναπτύξτε λοιπόν, την συνήθεια να πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίς, για να ξυπνάτε και να έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας.

Ελπίζω να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε το πρωινό σας, αλλά θα πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πρωινό σχέδιο διατροφής σας. Μια καλή επιλογή είναι το πλιγούρι βρώμης, αυγά, ομελέτες ή smoothies. Εφόσον τρώτε κάθε μέρα το σωστό πρωινό, το άγχος θα μειωθεί αρκετά και θα νιώθετε ενέργεια.

Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης. Προκειμένου να εξαλειφθεί το πρωινό άγχος από τη ζωή σας, πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη καφεΐνης. Η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης αυξάνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και επιδεινώνει το στρες. Αντί για καφέ, μπορείτε να απολαύσετε smoothies ή ένα φλιτζάνι γάλα με δημητριακά.

Ναι, ναι, ξέρω ότι οι περισσότεροι φοβάστε τη λέξη «άσκηση», νωρίς το πρωί, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ό,τι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να ανακουφιστείτε από το άγχος, να ενισχύσετε τη διάθεση σας και να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας. Δεν χρειάζεται να αρχίσετε να τρέχετε πρωινιάτικα, αλλά μπορείτε να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις, όπως σχοινάκι ή γιόγκα. Κάντε μια δοκιμή μόλις ξυπνήσετε, θα εκπλαγείτε από το πόσο υπέροχα θα νιώθετε το πρωί!

Εάν δεν θέλετε να πιείτε ένα smoothie ή πράσινο τσάι το πρωί, τότε επιλέξτε σκέτο νερό ή με λεμόνι. Η αφυδάτωση είναι συχνά το αποτέλεσμα πολλών ασθενειών. Γενικά συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια υγρά την ημέρα, και το πρώτο ποτήρι θα πρέπει να πίνεται νωρίς το πρωί. Εφόσον είστε ενυδατωμένοι, θα ξυπνάτε με λιγότερο άγχος, ο μεταβολισμός σας θα λειτουργεί σωστά, και θα ενισχυθούν  τα επίπεδα της ενέργειας σας.

Βρείτε τον καλύτερο τρόπο για την καταπολέμηση του άγχους, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να ζήσετε μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή. Θυμηθείτε τη δύναμη της θετικής σκέψης και της ευγνωμοσύνης. Έχετε μια θετική αύρα και κάθε πρωί που ξυπνάτε να νιώθετε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα