WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μερικοί άντρες δεν ωριμάζουν ποτέ


29 Δεκεμβρίου 2019

Μερικοί άντρες δεν ωριμάζουν ποτέ

Κάποιοι τους φωνάζουν αιώνιους Πίτερ Παν, κάποιοι άλλοι ως τα αιώνια μεγάλα αγόρια. Είναι εκείνοι οι άντρες που δεν ωριμάζουν ποτέ. 

Είναι εκείνοι που μεγάλωσαν με το φαγητό πάντα έτοιμο, προφυλαγμένοι από όλα τα προβλήματα της ζωής. Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν τη ψυχολογική βάση για να ωριμάσουν. 

Ο Albert Einstein είχε πει πως «Η ωριμότητα αρχίζει να εκδηλώνεται όταν νιώθουμε ότι η ανησυχία μας για τους άλλους είναι μεγαλύτερη από αυτή για τον εαυτό μας».  Αυτός είναι και ο λόγος που οι ανώριμοι άντρες συνήθως αποτυγχάνουν και στις σχέσεις τους. 

Οι άντρες που δεν ωριμάζουν ποτέ είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος ευθύνη. Χρησιμοποιούν τους άλλους σαν να είναι πιόνια σε ένα παιχνίδι. Η ωριμότητα για εκείνους είναι μια οδυνηρή διαδικασία, μια δοκιμή που φαντάζει τρομακτική. 

Τι συμβαίνει όμως στη σχέση; Όταν οι αιώνιοι Πίτερ Παν συναντήσουν μια γυναίκα, προσπαθούν να αντικαταστήσουν τη μητέρα τους. Μένουν μαζί, αλλά οι συνήθειες τους και οι τρόποι τους είναι όπως όταν ζούσαν με τους γονείς τους. Και έτσι τις περισσότερες φορές η σχέση δεν έχει καλή κατάληξη. 

Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες, είναι καλύτερα να τον αφήσετε στη μοίρα του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.