WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η σειρά της γέννησής σας μπορεί να σημαίνει πολλά για τον χαρακτήρα σας


The Jennettes

27 Δεκεμβρίου 2019

Η σειρά της γέννησής σας μπορεί να σημαίνει πολλά για τον χαρακτήρα σας

Είτε είσαι ο μεγαλύτερος ή ο νεότερος, είτε έχεις γεννηθεί κάπου στη μέση, οι έρευνες δείχνουν ότι η σειρά γέννησης μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δική σου; 

Αν είσαι.. ο πρώτος γεννημένος: Είσαι πιστός και αποφασιστικός

Έχεις ακούσει ότι οι πρωτότοκοι τείνουν να είναι αποφασιστικοί, αλλά μπορεί να εκπλαγείς αν μάθεις ότι αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί πρώτες στη σειρά είναι 13% πιο φιλόδοξες από τους άνδρες. Σίγουρα σημαίνετε πολλά για την οικογένειά σας και πάντα λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη σας.

Το μεσαίο παιδί: Είσαι άνθρωπος που σ' εμπιστεύονται εύκολα

Είστε ένας φυσικός διπλωμάτης, χάρη στις ειρηνευτικές δεξιότητές σας. Προσπαθείτε πάντα να παίζετε τον ρόλο του πυροσβέστη ανάμεσα στα μεγαλύτερα και τα μικρότερα αδέρφια, ενώ είστε το άτομο που εμπιστεύονται πιο εύκολα ανάμεσα στα οικογενειακά μέλη. Σοφός και με ενσυναίσθηση, είστε αξιόπιστος σύμβουλος σε αγαπημένους.

Ο μικρότερος: Είσαι οραματιστής

Η θέση σας μέσα στην οικογένεια, σας έδωσε περισσότερη ελευθερία να ανακαλύψετε τα ταλέντα σας και να εξερευνήσετε νέα ενδιαφέροντα μόνοι σας, λένε οι ερευνητές. Το αποτέλεσμα; Είστε άτομα ανεξάρτητα, ακόμα και ελαφρώς επαναστατικά, άτομο που τραβάτε το δικό σας μονοπάτι. Τα νεώτερα, ακόμη, παιδιά τείνουν να είναι το πιο ανοιχτά - και το πιο πιθανό να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Μοναχοπαίδι: Είσαι φανταστικός χωρίς καμία προσπάθεια

Επειδή τείνετε να περνάτε περισσότερο χρόνο γύρω από τους ενήλικες ως παιδί, τελειοποιήσατε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες σε νεαρή ηλικία και πιθανότατα να έχετε ένα εντυπωσιακό λεξιλόγιο, σύμφωνα με μελέτες. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι είστε γνωστοί για το πνεύμα και τη φαντασία σας, και φέρνετε μια εκλεπτυσμένη ευαισθησία σε έργα πάθους και επαγγελματικές ευθύνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.