WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Βασιλικός ρατσισμός: Πώς ο ρατσισμός συνέβαλε στην πρόσφατη απόφαση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle


20 Ιανουαρίου 2020

Βασιλικός ρατσισμός: Πώς ο ρατσισμός συνέβαλε στην πρόσφατη απόφαση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Η είδηση με την οποία ασχολείται όλος ο κόσμος είναι πως ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποσύρονται από τα καθήκοντά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και πρόκειται να εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Για πολλούς που ζουν στη Βρετανία, αυτή η ανακοίνωση επικύρωσε τις ανησυχίες τους για το ρατσισμό που φτάνει στο ανώτερο κλιμάκιο. Κατά τη γνώμη τους, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή την οικονομική κατάσταση ο ρατσισμός θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Με την Megan Markle δεν έγινε καμία εξαίρεση και γι αυτό πολλοί κάτοικοι της Βρετανίας ένιωσαν ανακούφιση που τελικά το ζευγάρι αντέδρασε σε αυτή την καταπίεση. 

"Κανείς δεν πρέπει να ανέχεται τον εκφοβισμό και την καταχρηστική συμπεριφορά λόγω του χρώματος του δέρματός του", δήλωσε στους New York Times η Sanaa Edness, μετανάστρια από την Καραϊβική. Η Edness πρόσθεσε ότι είχε βιώσει παρόμοιο ρατσισμό στην Αγγλία.

Τι είδους ρατσισμό βίωσε η Markle; 

Η Rachel Johnson, αδελφή του πρωθυπουργού Boris Johnson, σχολίασε ότι η Markle έχει «πλούσιο και εξωτικό DNA » και περιέγραψε τη μητέρα της ως «μια Αφροαμερικανίδα από μεσαία κοινωνική τάξη που ζει στο LA».

Ένας σχολιαστής του BBC όταν είδε μια εικόνα της Meghan και του Harry που κρατούσαν έναν χιμπατζή, αστειεύτηκε ότι ήταν ο γιος τους.

Η εφημερίδα Daily Mail  έχει κάνει αναφορά  στις κοινωνικοοικονομικές και εθνικές διαφορές  μεταξύ Markel και Harry.

Ο τύπος και η βασιλική οικογένεια έχουν μια έντονη και συχνά τοξική σχέση που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Η μητέρα του Harry, η πριγκίπισσα Diana, πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρισιού το 1997 ενώ προσπαθούσε να αποφύγει τους φωτογράφους. Και όταν η ίδια και ο πρίγκιπας Κάρολος παραδέχτηκαν ότι ο γάμος τους ήταν προβληματικός, η ιδιωτική της ζωή έγινε δημόσια ιδιοκτησία.

Ο πρίγκιπας Harry, ο οποίος ήταν μόλις 12 ετών όταν πέθανε η μητέρα του, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι φοβόταν πως η ιστορία να επαναλαμβάνεται. "Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα στις ίδιες ισχυρές δυνάμεις".

Οι γυναίκες που μπαίνουν στη βασιλική οικογένεια κρίνονται συνήθως ως προς την εμφάνιση, τη συμπεριφορά και τις συνήθειες. Και η Meghan είναι απόδειξη ότι ο ρατσισμός στη Βρετανία εξακολουθεί να υπάρχει, όσο και εάν κάποιοι το αρνούνται. Όσο όμορφη και εάν είναι η Meghan, όσο και εάν ασχολείται με τις φιλανθρωπίες και όσο πιστή και εάν είναι, ο ρατσισμός θα συνεχίσει να την ακολουθεί. 

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, αλλά ο Harry και η Meghan Markle κάνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα και τις φιλοδοξίες τους με μεγαλύτερους και ευρύτερους τρόπους. Και ελπίζουμε ότι αυτό σημαίνει επίσης ότι θα είναι πιο ευτυχισμένοι και θα αντιμετωπίσουν λιγότερη κακοποίηση από ό, τι έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.

Photo credits SPLASH NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.