4 + 1 δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας όσο βρίσκονται στο σπίτι

Εύα Καραμπάτσου
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Τα σχολεία έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Υγείας θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον 14 ημέρες για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Και τι πιο ωραίο αφού βρισκόμαστε στο σπίτι με τα παιδιά μας από το να κάνουμε δημιουργικές δραστηριότητες μαζί τους;

Εννοείται πως όταν μένουν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, θέλουμε να μειώσουμε την έκθεσή τους στην τηλεόραση, το tablet ή την άσκοπη περιφορά τους μέσα στο σπίτι. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε προσφέροντάς τους διασκέδαση με εναλλακτικό τρόπο, πιο δημιουργικό.

1. Φτιάχνουμε ένα ημερολόγιο για τους μήνες που απομένουν και ζωγραφίζουμε ή κολλάμε θέματα σχετικά μ’ αυτό το μήνα. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά. 

2. Διαβάζουμε ένα παραμύθι στα παιδιά μας, διαλέγουμε ρόλους και παίζουμε με θεατρικό παιχνίδι το παραμύθι ξανά από την αρχή με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους. Δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε τους ρόλους κάθε φορά για να γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό.

3. Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα φαγητά και γλυκά. Τα αφήνουμε να παίξουν με τη ζύμη και να φτιάξουν τα πιο πρωτότυπα μπισκότα.

4. Κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού μαζί να φαίνονται παιχνιδάκι, στρώνουμε τα κρεβάτια, βάζουμε σκούπα, πλένουμε φρούτα, αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων, διπλώνουμε τα ρούχα μας, τακτοποιούμε τις ντουλάπες μας, μαζεύουμε τα παιχνίδια μας, ξύνουμε όλες τις ξυλομπογιές μας.

5. Κρυμμένες εικόνες. Πάνω σε λευκά χαρτιά ζωγραφίζετε με λευκό μολύβι διάφορες εικόνες όπως ένα δέντρο, αυτοκίνητο, λουλούδι κτλ.

Όταν το παιδί δει τα χαρτιά δεν θα καταλάβει κάτι, γι’ αυτό θα πρέπει να ανακαλύψει την κρυμμένη εικόνα, περνώντας ένα χοντρό πινέλο και νερομπογιές. Μόλις περάσει το πινέλο πάνω από το χαρτί, θα αρχίσει σιγά-σιγά να εμφανίζεται η εικόνα.

Καλή και δημιουργική διασκέδαση!

Δείτε ακόμη: 5+1 φωτογραφίες που δείχνουν τη φιλία σε διάφορα μέρη του κόσμου