WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να θυσιάσετε τα πάντα για τα παιδιά σας


16 Μαΐου 2020

Γιατί δεν πρέπει να θυσιάσετε τα πάντα για τα παιδιά σας

To να είσαι μητέρα είναι μια συνειδητή επιλογή που συχνά απαιτεί πολλές θυσίες. Όμως η θυσία για τα παιδιά σας δεν είναι πάντα η πιο σοφή επιλογή, παρόλο που το ένστικτο μιας μητέρας είναι να δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες του παιδιού. 

Για παράδειγμα συμβαίνει πολλές φορές να αναβάλετε πράγματα για εσάς, όπως μια εκδρομή με φίλους, λέγοντας ότι θα υπάρχει μια άλλη ευκαιρία. Έτσι καταλήγετε να θυσιάζετε κάθε ανάγκη σας για την ευτυχία των παιδιών σας. Υπάρχει μια τάση να μην εκπληρώνετε τις ανάγκες σας, πιστεύοντας ότι θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα ή τη μεθεπόμενη. Πόσες φορές το έχετε σκεφτεί;

Ωστόσο μακροπρόθεσμα παραμερίζετε  είτε τις δικές σας ανάγκες είτε του συντρόφου σας. Το κλειδί είναι η ισορροπία. 

Ας δούμε παρακάτω μερικούς λόγους για να μη θυσιάσετε τα πάντα για τα παιδιά σας. 

Η ψυχική σας υγεία.

Έχοντας μια ώρα μέσα στην ημέρα αφιερωμένη μόνο σε εσάς, σας επιτρέπει όχι μόνο να φροντίζετε την εμφάνισή σας, αλλά και τη ψυχική σας υγεία. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις, ακόμα και από τα παιδιά σας, γεμίζετε ενέργεια για να μπορέσετε να συνεχίσετε την ημέρα. 

Χρόνος για το ζευγάρι.

Η σχέση με τον σύντροφό σας δεν πρέπει να έρθει σε δεύτερη μοίρα με τον ερχομό ενός παιδιού. Ο δεσμός πρέπει να ενισχυθεί.

Τα παιδιά σας δεν σας ανήκουν.

Ανήκουν στον κόσμο, στη ζωή, παρά το ότι έχουν τον πιο όμορφο και βαθύτερο δεσμό μαζί σας. 

Τα παιδιά κάποτε θα φύγουν από τη φωλιά.

Τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν, θα κάνουν τη δική τους ζωή και θα είστε περήφανοι που τα βλέπετε να ανοίγουν τα φτερά τους και να αποκτούν την ανεξαρτησία τους.

Σύνδρομο κενής φωλιάς.

Επενδύοντας τα πάντα στα παιδιά σας, κάθε σκέψη, κάθε χειρονομία και στιγμή της ημέρας σημαίνει ότι θα βρεθείτε ξαφνικά μια ημέρα μόνοι. Χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι, χωρίς να έχετε τα κατάλληλα εφόδια για να ξεπεράσετε την απουσία τους.

Τέλος να θυμάστε πως τα παιδιά δεν θέλουν μια κουρασμένη και δυστυχισμένη μαμά. Χρειάζονται μια μητέρα που να νιώθει ευτυχισμένη και ικανοποιημένη, που να τους διδάσκει τον σεβασμό προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους. Τον σεβασμό στον δικό τους χώρο. 

Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα σας πουν οι φίλοι σας να πάτε για ένα ποτό, σκεφτείτε καλά πριν αρνηθείτε. Σκεφτείτε όχι μόνο ως μητέρα, αλλά και ως γυναίκα, σύντροφος, ως φίλη…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.