Τα χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη.  Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο. Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται. Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό.

Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Αλλά όπως όλα στη ζωή, υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα οι ψεύτικοι φίλοι. Δυστυχώς όμως δεν είναι πολύ εύκολο να τους εντοπίσετε, γι αυτό παρακάτω θα μάθετε μερικά χαρακτηριστικά τους.

Είναι ζηλιάρηδες. Η ζήλια πολλές φορές είναι καταστροφική και επικίνδυνη. Οι ψεύτικοι φίλοι ζηλεύουν και το μόνο που θέλουν είναι να σας χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το σκοπό τους. 

Συναγωνίζονται.  Εάν προσπαθήσετε να τους βελτιώσετε θα νευριάσουν γιατί νομίζουν ότι τους επιτίθεστε. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μπορεί να είστε σε κάποια πράγματα καλύτερα από εκείνους. 

Δεν χαίρονται με την επιτυχία σας. Οι ψεύτικοι φίλοι καταφέρνουν να κρύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα και χαίρονται ψεύτικα. Όταν πετυχαίνετε κάτι σας βλέπουν σαν εχθρό. Οι ψεύτικοι φίλοι δεν θα γιορτάσουν τις νίκες σας επειδή τις βλέπουν ως κάτι κακό.

Προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα σας. Οι ψεύτικοι φίλοι θα προσπαθήσουν να σας μετατρέψουν σε κάτι που δεν είστε, μόνο και μόνο επειδή δεν ταιριάζει με το σκοπό τους. Δεν ενδιαφέρονται ποιο είστε, ούτε θέλουν να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους.

Απαιτούν πολλά, αλλά ποτέ δεν δίνουν πίσω το ίδιο. Αυτό συμβαίνει επειδή σας θεωρούν κατώτερους. Οι ψεύτικοι φίλοι θα προσπαθήσουν να είναι σε θέση να απαιτούν, όχι να υπηρετούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.