WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι πραγματικοί φίλοι είναι εκείνοι που μας λένε πάντα την αλήθεια ακόμα και εάν δεν μας αρέσει


25 Αυγούστου 2020

Οι πραγματικοί φίλοι είναι εκείνοι που μας λένε πάντα την αλήθεια ακόμα και εάν δεν μας αρέσει

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη. 

Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο.  Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται.

Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Οι άμεσοι άνθρωποι, αυτοί που λένε πάντα την αλήθεια, είναι οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσατε να έχετε.  Είναι αυθεντικοί και δεν φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να έχουμε ένα ειλικρινές άτομο στο πλευρό μας. Κάποιον που θα μας πει πάντα την καθαρή αλήθεια. 
 
Στην αρχή μπορεί να σας φανεί δυσάρεστο, γιατί οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν φίλτρα όταν θέλουν να σας πουν κάτι. Γι αυτό και συχνά προτιμούμε να περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που τους αρέσει να μας ευχαριστούν. Όμως πολλές φορές είναι επικίνδυνο να έχουμε φιλίες γύρω μας που μας υποστηρίζουν από κάθε άποψη και πάντα, με σκοπό να μας είναι αρεστοί. 

Οι πραγματικοί φίλοι είναι  εκείνοι που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη γυμνή αλήθεια, ακόμα κι αν μερικές φορές δεν είναι αυτό που θα θέλαμε να δούμε. Γι αυτό και είναι πάντα σε θέση να μας ανοίξουν τα μάτια, όταν πάμε να κάνουμε λάθη. 

Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν φοβούνται να κάνουν οποιαδήποτε εποικοδομητική κριτική, όταν χρειαστεί, όμως παραμένουν μαζί σας, ό,τι και εάν συμβεί. 

Λοιπόν ναι, αυτό χρειαζόμαστε όλοι: ειλικρινείς και αληθινούς φίλους που προσπαθούν να μας ενθαρρύνουν να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Αυτό δεν μας αναγκάζει να παραμείνουμε στάσιμο, ενώ μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε πάντα σωστοί και τέλειοι.  

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν από σήμερα να βρούμε ανάμεσα μας τον πραγματικό φίλο και όταν τον βρούμε ας προσπαθήσουμε να γίνουμε και εμείς αντάξιοι της φιλίας του. Να γίνουμε αληθινοί άνθρωποι, αληθινοί φίλοι. Και όταν το  πετύχουμε αυτό να είστε σίγουροι ότι η ψυχή μας θα αγαλλιάσει. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.