WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4+1 λόγοι που είναι τόσο δύσκολο να κάνετε φίλους μετά τα 30


21 Σεπτεμβρίου 2020

4+1 λόγοι που είναι τόσο δύσκολο να κάνετε φίλους μετά τα 30

Μέσω της αγάπης θα μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε την αιώνια αλήθεια. Από το γλυκό αυτό συναίσθημα των ανθρώπινων συναισθημάτων οφείλεται  η ύπαρξη ενός άλλου ιερού δεσμού, με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο Ιερός αυτός δεσμός είναι η φιλία.

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη.  Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο.  Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται.

Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε όλα αλλάζουν. Εμείς, τα γεγονότα στη ζωή μας, οι άνθρωποι γύρω μας και φυσικά οι σχέσεις μας. Ερχόμαστε λοιπόν στα 30 και διαπιστώνουμε ότι το να κάνουμε νέους φίλους, φαντάζει πλέον ακατόρθωτο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; 

Η οικογένεια απασχολεί πολύ από τον χρόνο σας. 

Για πολλούς ανθρώπους, η ηλικία των 30 περιλαμβάνει να έχουν μια σοβαρή σχέσης, ενώ μερικοί έχουν αποκτήσει και παιδιά (ή ένα σκυλί!). Γενικά μετά την ηλικία των 30 περνάτε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, κάτι που καθιστά πιο δύσκολο να βγείτε και να κάνετε νέες παρέες. 

Η άποψη σας για τη φιλία έχει αλλάξει. 

Οι μέρες που μπορείτε να συναντήσετε κάποιον στο μπαρ και μετά από λίγο να γίνετε φίλοι, είναι πλέον παρελθόν. Δεν είναι ότι δεν είστε αυθόρμητοι, απλά πλέον προτιμάτε τις πιο ποιοτικές φιλίες. Δυστυχώς οι φίλοι των πάρτι δεν είναι πια αυτό που αναζητάτε.

Σας αρέσει να παίρνατε χρόνο με τον εαυτό σας. 

Καθώς μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο ανεξάρτητοι, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε τον χρόνο που περνάμε με τον εαυτό μας. Δεν μας απασχολεί τόσο πολύ να είμαστε συνέχεια με φίλους, και προτιμάμε να επενδύσουμε αλλού την ενέργεια και τον χρόνο μας. 

Δεν υπάρχει χρόνος. 

Μεταξύ των τρελών ωραρίων της δουλειάς ή της φροντίδας των προτεραιοτήτων της ζωής σας, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να αποκτήσετε νέους φίλους. Πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας και όλα αυτά τα πράγματα χρειάζονται ένα μεγάλο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου σας. 

Βρίσκεστε σφάλματα σε όσους συναντάτε

Ίσως να σαμποτάρετε τις πιθανές σας φιλίες. Ίσως έχετε πρόβλημα να φτιάξετε φίλους μετά τα 30 επειδή έχετε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής σας διώχνοντας τους ανθρώπους μακριά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.