WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όταν αγαπάμε κάποιον σεβόμαστε τον χρόνο, τον χώρο και την ελευθερία του


12 Δεκεμβρίου 2020

Όταν αγαπάμε κάποιον σεβόμαστε τον χρόνο, τον χώρο και την ελευθερία του

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κανενός, ο καθένας έχει τη δική του ελευθερία, τον δικό του τρόπο ζωής και εμείς πρέπει να σεβαστούμε αυτήν την προϋπόθεση.

Όταν αγαπάτε πραγματικά κάποιον, πρέπει να μάθετε να τον σέβεστε και να τον δέχεστε όπως είναι. Δεν είναι δίκαιο να προσπαθείτε να πείσετε τους ανθρώπους γύρω σας να είναι σαν εσάς και να έχουν τις ίδιες συνήθειες με εσάς. 

Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και μοναδικός και σε μια σχέση δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να αλλάξει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναζητήσετε τα κοινά χαρακτηριστικά και έτσι να δημιουργήσετε ακόμη ισχυρότερους και πιο ειλικρινείς δεσμούς αγάπης.

Από μικρή ηλικία, έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία που επιμένει να ρίχνουμε τις προσδοκίες του κόσμου στους ώμους μας. Πολλοί γονείς προσπαθούν ακόμη να κάνουν το παιδί τους να ακολουθήσει τη δική του καριέρα ή να έχει τις ίδιες προτιμήσεις, χωρίς καν να ακούσει ποια είναι τα γούστα του, χωρίς καν να το ρωτήσει αν θα ήθελε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι.

Στην ερωτική σχέση, αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται. Πόσες σχέσεις δεν έχουν τελειώσει επειδή τα ζευγάρια δεν μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, επειδή το ένα δεν αποδέχεται τη ζωή του άλλου;

Ο καθένας έχει έναν τρόπο σκέψης, δράσης και ζωής. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να είναι αυτό που θέλουμε και, ευτυχώς, δεν μπορούμε να  αναγκάσουμε κάποιον να μείνει μαζί μας για πάντα. Σεβαστείτε τον χρόνο, το χώρο και την ελευθερία του άλλου και αφήστε την αγάπη να «μιλήσει»…


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.