Εάν κάνετε αυτό το πείραμα θα σταματήσετε τις αρνητικές σκέψεις

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

Τι είναι η αρνητική σκέψη; Είναι αυτή η μικρή φωνή στο κεφάλι σας που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί- δεν είστε αρκετά καλοί στη δουλειά σας, δεν είστε αρκετά όμορφοι, σας συμβαίνουν άσκημα πράγματα και άλλες τέτοιου είδους σκέψεις. Και ενώ είναι όντως δύσκολο να σπάσει αυτός ο κύκλος αρνητικών σκέψεων που συχνά συνδέεται με το άγχος, ωστόσο υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι πάρετε ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό γιατί θα κάνουμε ένα μικρό πείραμα:

Φανταστείτε ότι έχετε μια δύσκολη μέρα μπροστά σας και ότι έχετε αγχωθεί λιγάκι. Ίσως δεν έχετε κοιμηθεί καλά το βράδυ και οι αρνητικές σκέψεις έχουν κατακλίσει το μυαλό σας. Αρχικά, σημειώστε στην κορυφή του χαρτιού ποιο είναι αυτό το γεγονός που σας έχει αγχώσει, θα μπορούσε να είναι μια συνέντευξη εργασίας, μια κοινωνική περίσταση ή ακόμα και μια ημερομηνία.

Σχεδιάστε τρεις στήλες. Στην αριστερή στήλη θα γράψετε όλα όσα θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβούν εάν δεν πάει τίποτα καλά: «Τι γίνεται αν δεν πάρω τη δουλειά;», «Τι γίνεται αν δεν κλείσω αυτή τη συμφωνία;» κλπ.

Στη δεύτερη στήλη, αμφισβητήστε τις αρνητικές σκέψεις και γράψτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν όλα πάνε καλά: «Τι γίνεται αν ενθουσιάσω του μελλοντικούς μου εργοδότες;», «Τι γίνεται αν κλείσω την επαγγελματική συμφωνία;» και ούτω καθεξής.

Η τρίτη στήλη είναι για τα αποτελέσματά. Σημειώστε τι πραγματικά συνέβη και πώς αισθανθήκατε γι 'αυτό. Ήταν τόσο κακό το αποτέλεσμα όσο περιμένατε; Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πως τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα ότι δεν ήταν τόσο άσκημο όσο νομίζατε και τελικά οι ανησυχίες σας ήταν αβάσιμες.

Με αυτό τον τρόπο θα διδάξετε στον εγκέφαλό σας ότι είναι εφικτό να σταματήσετε όλες τις αρνητικές σκέψεις και να ξεκινήσετε να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο...

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits