WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι


17 Δεκεμβρίου 2020

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι, ασφαλείς και ότι σας σέβονται. Θα πρέπει επίσης να αισθάνεστε ελεύθεροι και να είστε ο εαυτός σας.

Όμως οι τοξικές σχέσεις σας κάνουν να νιώθετε το αντίθετο.

Παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια ότι η σχέση σας έχει πάει σε αυτό το δρόμο, (και δεν χρειάζεται να είναι μια ερωτική σχέση - θα μπορούσε να είναι με έναν φίλο , συγγενή ή συνάδελφο).

Το άλλο άτομο παίρνει και δεν δίνει ποτέ. Η σχέση όμως, θα πρέπει να είναι αμφίδρομος δρόμος, όχι μονόδρομος. 

Νιώθετε στραγγισμένοι. Εάν είστε ψυχικά και συναισθηματικά εξαντλημένοι αφού περάσετε χρόνο μαζί του, υπάρχει πρόβλημα.

Το δράμα δεν τελειώνει ποτέ. Η ζωή δεν είναι πάντα χαρά, αλλά τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα δεν είναι υγιή για κανέναν από εσάς.

Νιώθετε άχρηστοι. Σας κρίνει συνέχεια και σας κάνει να νιώθετε άχρηστοι. Αυτό δεν το κάνει ποτέ ένα αληθινός φίλος ή ένας σωστός σύντροφος. 

Δεν μπορείτε να εκφράσετε πώς αισθάνεστε πραγματικά ή δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με φυσικό και άνετο τρόπο.

Η αρνητικότητα είναι ασταμάτητη. Κάποιος που φαίνεται ανίκανος να πει κάτι θετικό για εσάς, είναι ο ίδιος ο ορισμός του τοξικού.

Θέματα ελέγχου. Εάν κάποιος προσπαθεί συνέχεια να ασκεί δύναμη πάνω σας - για παράδειγμα, να σας επιβάλλει να κάνετε πράγματα που ξέρει ότι δεν σας ενδιαφέρουν - αυτή δεν είναι μια ισορροπημένη σχέση.

Σας έχει αποκόψει από τους φίλους και την οικογένεια. Όταν κάποιος σας απαγορεύει ή σας αποθαρρύνει να διατηρήσετε σχέση με τας αγαπημένα σας πρόσωπα, τότε η σχέση σας μαζί του είναι τοξική. 

Έλλειψη υποστήριξης. Το να μην είναι εκεί για εσάς όταν πραγματικά το χρειάζεστε, είναι σημάδι μιας ανθυγιεινής σχέσης.

Δεν είναι πάντα άμεσα προφανές ότι μια σχέση έχει γίνει τοξική - αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να εισχωρήσει σταδιακά. Εάν αντιληφθείτε ότι υπάρχουν ζητήματα όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, τώρα είναι η ώρα να κάνετε κάτι γι 'αυτό.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.