WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από τους τοξικούς ανθρώπους


25 Απριλίου 2021

Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από τους τοξικούς ανθρώπους

Οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι συνυπάρχουν με εμάς και βρίσκονται παντού γύρω μας. Είναι αυτό το είδος του ανθρώπου πουμθα βρει την ευκαιρία να σας πει το πόσο άσχημα νιώθει ή το πόσο δύσκολα ξύπνησε. 

Είναι αυτός που έχει την ικανότητα να σας σχολιάζει αρνητικά λέγοντας πως νοιάζεται για εσάς. Είναι αυτός που συνεχώς εντοπίζει ή δημιουργεί αρνητικά στοιχεία μέσα στην καθημερινότητα και τα εκφράζει στους άλλους σε καθιερωμένη βάση χωρίς να προσπαθεί να τα αλλάξει ή να τα βελτιώσει έστω και στο ελάχιστο.

Πώς όμως θα απαλλαγείτε από τους τοξικούς ανθρώπους; 

Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσετε ποια είναι τα άτομα γύρω σας που στόχο έχουν να σας βλάψουν. Πολύ συχνά έχουμε στο περιβάλλον μας ανθρώπους που παραπονιούνται και γκρινιάζουν για όλους και για όλα, με αποτέλεσμα να μας ρουφούν όλη την ενέργεια. Τι να κάνετε; Αφήστε τους στη μίζερη ζωή τους και συνεχίστε τη δική σας ζωή με αισιοδοξία.

Σκεφτείτε τη σημασία που έχουν οι άνθρωποι στη ζωή σας. Όλοι έχουμε ανάγκη από επικοινωνία, ωστόσο θα πρέπει να εξετάσετε και τη θέση που έχουν οι άλλοι στη ζωή σας και σε τι βαθμό σας επηρεάζουν. Είναι σημαντικό οι φίλοι να είναι δίπλα μας. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Να ενδιαφέροντα για εμάς χωρίς να έχουν κάποιο όφελος.

Επανεξετάστε τον τρόπο που επικοινωνείτε. Περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους σας; Μιλάτε ουσιαστικά για όλα τα θέματα;

Τέλος μη ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι που σας φθονούν και είναι μίζεροι σας κρατάνε πίσω και δεν υπάρχει νόημα να είναι δίπλα σας. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που διψούν για ζωή.

Δείτε επίσης: "The Ethnic Origins Of Beauty": 15 φωτογραφίες που αποτυπώνουν την μοναδική ομορφιά των γυναικών στον κόσμο

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.