Ένα σχέδιο 4 βημάτων για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες της ζωής

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Η αλήθεια είναι πως ζωή δεν είναι πάντα όμορφη, ούτε τόσο λαμπερή όσο πολλοί άνθρωποι θέλουν να προβάλλουν. Από καιρό σε καιρό, όλοι μας βιώνουμε αποτυχίες και απογοητεύσεις. Όμως δεν είναι αδύνατο να ανακτήσετε τον εαυτό σας. 

Ένα σχέδιο 4 βημάτων για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες της ζωής

Βήμα 1: Κάντε ένα βήμα πίσω

Μετά από κάθε γεγονός που ήταν δύσκολο, είναι λογικό να αισθάνεστε άσκημα. Γι αυτό και είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εξετάσετε τα πράγματα αντικειμενικά. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε στον εαυτό σας μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το πόσο σοβαρά ή όχι είναι τα πράγματα - και μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είναι όλα τόσο ζοφερά όσο φαίνονται στην αρχή. 

Βήμα 2: Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Για πολλούς από εμάς, η πρώτη αντίδραση όταν τα πράγματα πάνε στραβά είναι να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας και να αναρωτηθούμε πώς θα μπορούσαμε να είχαμε  χειριστεί τα πράγματα διαφορετικά. Όμως τη συγκεκριμένη στιγμή πρέπει να φερθούμε με αγάπη στον εαυτό μας και να μην το κρίνουμε τόσο αυστηρά. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να έχουμε αυτοπεποίθηση. 

Βήμα 3: Ζητήστε στήριξη

Εάν δεν έχετε ήδη, αυτή είναι η ώρα να ζητήσετε βοήθεια. Όχι μόνο αυτό θα αφαιρέσει λίγο το βάρος από τους ώμους σας, αλλά θα είναι επίσης πολύ χρήσιμο έτσι ώστε να λάβετε μια αντικειμενική γνώμη για την κατάσταση, από άτομα που δεν εμπλέκονται άμεσα σε αυτήν. Οι άνθρωποι γύρω σας θα θέλουν να σας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεστε και η εμπλοκή τους είναι βέβαιο ότι θα σας δώσει μεγάλη βοήθεια.

Βήμα 4: Να είστε θετικοί

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της θετικότητας. Βεβαίως, αυτό είναι κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ενώ αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο γεγονός. Αλλά καθώς περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες, η αισιοδοξία επανέρχεται δίνοντας σας μια εντελώς νέα προοπτική για τα πράγματα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι έχουμε αυτήν τη δύναμη της θετικότητας μέσα μας. 

Δείτε επίσης: Νεαρή φωτογράφος αποτυπώνει την διπολική διαταραχή της μέσα από 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits