WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς ο «κανόνας των 1000 μυαλών» μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας


The Jennettes

7 Ιουλίου 2021

κανόνας των 1000 μυαλών
Ποιος επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε, αποφασίζετε ή αναλαμβάνετε δράση; Ποιες ιδέες εκτιμάτε περισσότερο; Με ή χωρίς τη συγκατάθεσή σας, οδηγείστε σε μια συγκεκριμένη πορεία στη ζωή; 

Ποιος επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε, αποφασίζετε ή αναλαμβάνετε δράση; Ποιες ιδέες εκτιμάτε περισσότερο; Με ή χωρίς τη συγκατάθεσή σας, οδηγείστε σε μια συγκεκριμένη πορεία στη ζωή; 

Τα άτομα που βρίσκονται κοντά σας, τα βιβλία που διαβάζετε και αυτά που παρακολουθείτε στο διαδίκτυο, αλλάζουν σταδιακά τις αντιλήψεις σας και τις απόψεις σας για τον κόσμο.

Η ανάληψη της πλήρους ευθύνης για το τι πέφτει στην αντίληψη σας και για τις πηγές μάθησής σας είναι ο τρόπος για να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Για να μπορέσετε να ελέγξετε  τη διαδικασία αυτή, θα σας βοηθήσει το να αναζητήσετε τα κορυφαία 1000 λαμπρά μυαλά όλων των εποχών και να ξεκινήσετε να μαθαίνετε από αυτά.

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται «κανόνας των 1000 μυαλών» γιατί είναι ο βέλτιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο σκέψης σας. Χίλιες πηγές γνώσης είναι περισσότερο από αρκετές για να μαθαίνετε νέα πράγματα κάθε μέρα. Εάν μπορείτε να χειριστείτε ιδέες περισσότερες από αυτόν τον αριθμό, προχωρήστε και αλλάξτε τον κανόνα σε ό, τι σας ταιριάζει. Η ιδέα είναι να συνεχίσετε να μαθαίνετε από πολλές διαφορετικές πηγές. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους δια βίου μάθησης.

Είναι μια εξαιρετική αρχή για να μάθετε ό, τι μπορείτε για διαφορετικά θέματα ή για ένα συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είστε περίεργοι. Το διαδίκτυο το έχει καταστήσει εξαιρετικά απλό για τα λαμπρά μυαλά να μοιράζονται ό, τι ξέρουν με τους υπόλοιπους από εμάς. 

jenny.gr

«Η εμπειρία είναι δάσκαλος, ακόμα κι αν δεν είναι δική μας», έχει πει η Gina Greenlee. Το 80 τοις εκατό της διαδικασίας της σκέψης και λήψης αποφάσεων επηρεάζεται κατά 20 τοις εκατό από τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε. 

Εάν δεν έχετε ακόμη εκμεταλλευτεί την αφθονία γενικών και ειδικών γνώσεων στο διαδίκτυο, ο κανόνας των 1000 μυαλών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Δεν χρειάζεται να βρείτε όλα τα υπέροχα άτομα που πρέπει να ακολουθήσετε ταυτόχρονα.

Μπορείτε να προσθέτετε συνέχεια στη λίστα. Μία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε newsletters και λογαριασμούς στο Twitter για να δημιουργήσετε μια λίστα με υπέροχα μυαλά που πρέπει να ακολουθείτε. Η πνευματική σας περιέργεια θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τη θεματολογία και άρα τις πηγές, από τις οποίες θα αντλείτε γνώση

jenny.gr

Ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε την αυτοβελτίωση μόνο εάν διαθέσετε χρόνο για την έρευνα, τις παρατηρήσεις, τα δοκίμια, τα βίντεο, τα podcast και τα βιβλία σας. Δημιουργείστε λοιπόν ποιοτικό χρόνο για να διευρύνετε τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Θυμηθείτε να μην αποδέχεστε άκριτα ότι διαβάζετε, αμφισβητήστε το, κάντε ερωτήσεις, κρατήστε σημειώσεις, οδηγηθείτε σε άλλες σκέψεις. 

«Τίποτα που έμαθα από ένα βιβλίο δεν αξίζει μέχρι να χρησιμοποιηθεί και να επαληθευτεί στη ζωή. Μόνο τότε αρχίζει να επηρεάζει τη συμπεριφορά και την επιθυμία μου», έγραψε ο Will Durant στο βιβλίο του, «Fallen Leaves: Last Words on Life, Love, War and God».

Τέλος, είναι σημαντικό να κρατήστε ανοιχτό το μυαλό σας και είστε πρόθυμοι να αλλάξετε τις απόψεις σας όταν εμφανιστούν νέα στοιχεία που αμφισβητούν τις τρέχουσες υποθέσεις σας, καθώς μόνο έτσι θα φτάσετε στην πραγματική γνώση και την αλήθεια.  
 

Δείτε ακόμη: Einstein 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.