WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 λόγοι που μένουμε σε μια δυστυχισμένη φιλία


8 Ιουλίου 2021

4 λόγοι που μένουμε σε μια δυστυχισμένη φιλία
Ακριβώς όπως οι ερωτικές σχέσεις και οι οικογενειακοί δεσμοί έτσι και οι φιλίες εξελίσσονται και πολλές φορές σταματούν

Ακριβώς όπως οι ερωτικές σχέσεις και οι οικογενειακοί δεσμοί έτσι και οι φιλίες εξελίσσονται και πολλές φορές σταματούν. Αλλά για μερικούς, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομακρυνθούν από μια φιλία , ακόμα κι αν γίνει ανθυγιεινή, τοξική ή απλώς μη ικανοποιητική. Μα γιατί; 

Γιατί μένουμε σε φιλίες όταν σταματούν να μας κάνουν ευτυχισμένους; 

Έχετε κοινό παρελθόν

Η φράση «φίλοι για πάντα» αντικατοπτρίζεται με μυστικές χειραψίες, κοινά βραχιόλια, ατελείωτες συζητήσεις και παιδικές ταινίες.

Και ενώ οι παιδικές φιλίες μπορεί να αντέξουν με την πάροδο του χρόνου, πολλές φορές αυτός ο δεσμός μπορεί επίσης να εμποδίσει τη διαδικασία απομάκρυνσης, όταν αυτή η φιλία σταματήσει να είναι αμοιβαία και αρχίζει να φθείρεται.

Οι φίλοι της παιδικής ηλικίας μπορεί να μείνουν φίλοι επειδή αισθάνονται ένοχοι για την παραβίαση του ιερού αυτού δεσμού που κρατάει χρόνια. Και η φράση ακόμα «είμαστε φίλοι εδώ και 20 χρόνια» μπορεί να κάνει τη διάλυση της φιλίας πιο δύσκολη. 

Ο φίλος σας, σας βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή

Όταν ένας φίλος σας βοηθά να περάσετε από ένα δύσκολο γεγονός της ζωής, μπορεί να αισθανθείτε ότι του οφείλετε την παντοτινή σας φιλία. Αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να  είναι το τελευταίο νήμα που συγκρατεί μια έτσι κι αλλιώς αλλοιωμένη σχέση. 

Νιώθετε συνδεδεμένοι με έναν φίλο μέσω μιας κοινής παρέας

Μερικές φορές η απομάκρυνση σας από μια φιλία είναι ιδιαίτερα δύσκολη εάν αυτή λειτουργεί στο πλαίσιο μιας παρέας. Σε αυτό το σενάριο, ένα άτομο μπορεί να δυσκολευτεί να απομακρυνθεί από έναν φίλο χωρίς να αποσυνδεθεί από ένα μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. 

Κανείς δεν σας δίδαξε πώς να χωρίσετε με έναν φίλο.

Παρά τις ατελείωτες πληροφορίες για τον τερματισμό των ανθυγιεινών ερωτικών σχέσεων και των βιβλίων για την απομάκρυνση από τα τοξικά μέλη της οικογένειας, λίγοι συζητούν για τις δυσκολίες του τερματισμού μιας ανθυγιεινής φιλίας. 

Σίγουρα η αποχώρηση είτε από μια ερωτική είτε από μια φιλική σχέση, είναι δύσκολη και οδυνηρή. Αλλά μερικές φορές είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνετε για εσάς. Το θάρρος να φύγετε από εκείνους που νιώθετε ότι δεν σας κάνουν πλέον καλό, σας βοηθάει να εξελιχθείτε ως άνθρωποι. 

Δείτε ακόμα: Τα πραγματικά ονόματα αυτών των celebrities θα σας εκπλήξουν

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.