WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα χειριστείτε έναν τοξικό φίλο


13 Ιουλίου 2021

Πώς θα χειριστείτε έναν τοξικό φίλο

Μερικές φορές αισθάνεστε ότι ο φίλος σας είναι επίσης και ο χειρότερος εχθρός σας. Και ενώ μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, ωστόσο είναι πολύ σύνηθες να υπάρχει ένας φίλος που να σας ζηλεύει και να επικρίνει τις κινήσεις σας. Όμως δυστυχώς το συγκεκριμένο άτομο είναι τοξικό και ίσως θα πρέπει να το απομακρύνεται από τη ζωή σας. 
 

Εδώ είναι μερικά σημάδια ενός τοξικού φίλου

Ζηλεύει τα πάντα

Εάν ο φίλος σας πάντα επιθυμούσε να είχε τη ζωή σας και όλα όσα σας ανήκουν, αυτό είναι σημάδι τοξικότητας. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, αν και οι δύο σας έπρεπε να είστε οι ίδιοι τότε θα έχετε γεννηθεί δίδυμα.

Έχει αρνητική ενέργεια

Φοβάστε να πείτε στον φίλο σας για κάτι καλό που σας συνέβη; Ή για κάποιο επίτευγμά σας; Εάν ναι, τότε υπάρχει πρόβλημα στη μεταξύ σας φιλία. 

Ο φίλος σας είναι το πρώτο άτομο που θα πρέπει να χαρεί για την ευτυχία σας και εάν διστάζετε να μοιραστείτε μαζί του τα όμορφα πράγματα που συμβαίνει στη ζωή σας, γιατί νιώθετε μια αρνητικότητα, τότε η φιλία σας δεν είναι αληθινή. 

Είναι κτητικός

Σας χρειάζεται κάθε Παρασκευή βράδυ. Θέλει τη γνώμη σας για κάθε απόφασή του και μπορεί να φτάσει στο σημείο να σας κάνει να αισθάνεστε ότι σας ελέγχει ή να είναι κτητικός. Εάν ο φίλος σας είναι πολύ προσκολλημένος μαζί σας, τότε κάτι συμβαίνει και καλό είναι να του μιλήσετε για το τι είναι αποδεκτό από εσάς και τι όχι.

Δεν είναι αξιόπιστος

Κάνατε σχέδια πριν από μήνες για δείπνο. Ξαφνικά, λέει ότι πρέπει να δουλέψει μέχρι αργά ή προσφέρει μια ασαφή δικαιολογία για να το ακυρώσει.  Ή ίσως ξεχνάει εντελώς τα σχέδιά σας. Φυσικά όλα τα παραπάνω μπορεί να συμβούν, όμως εάν γίνονται κατά εξακολούθηση τότε δεν σέβεται τον χρόνο σας. 

Ένας φίλος που ακυρώνει συνεχώς ή χειρότερα, ξεχνάει εντελώς τα σχέδιά σας, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι απλά δεν αξίζει τον κόπο. Οι καλοί φίλοι είναι αξιόπιστοι και συνεπείς. Πριν όμως ενεργήσετε, βεβαιωθείτε ότι ο φίλος σας δεν έχει προβλήματα ψυχικής υγείας ή κατάχρησης ουσιών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του.

Πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση.

Αξιολογήστε τη φιλία σας. Προσπαθήστε να καταλάβετε ακριβώς πότε αρχίσατε να αισθάνεστε αυτή την τοξικότητα. Αν υπήρχε από την αρχή της φιλίας σας, έφτασε η ώρα να αναλάβετε την ευθύνη και να μιλήσετε μαζί του. 

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιλύσετε το πρόβλημά σας είναι να το συζητήσετε με τον φίλο σας. Εάν είναι αληθινός φίλος, δεν πρέπει να έχει πρόβλημα να καταλάβει ότι κάτι σας ενοχλεί. Ωστόσο, αν σας κατηγορήσει ότι είστε ο κακός φίλος, νομίζουμε ότι γνωρίζετε την απάντηση.

Είναι σημαντικό οι φίλοι να είναι δίπλα μας. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Να ενδιαφέροντα για εμάς χωρίς να έχουν κάποιο όφελος.

Δείτε επίσης: "The Ethnic Origins Of Beauty": 15 φωτογραφίες που αποτυπώνουν την μοναδική ομορφιά των γυναικών στον κόσμο

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.