WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σκύλος ή γάτα; Η επιλογή αποκαλύπτει πολλές πτυχές της προσωπικότητάς σας


9 Σεπτεμβρίου 2021

Σκύλος ή γάτα; Η επιλογή αποκαλύπτει πολλές πτυχές της προσωπικότητάς σας
Εάν έχετε σκύλο ή γάτα, αυτό σίγουρα επηρεάζει τη ζωή σας με πολλούς τρόπους, αλλά αποκαλύπτει και πολλά για τον χαρακτήρα σας. 

H απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς σίγουρα επηρεάζει τη ζωή σας με πολλούς τρόπους.

Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αποκαλύπτει επίσης και πολλά για τον χαρακτήρα σας. 

Σε γενικές γραμμές, είτε έχετε σκύλο είτε γάτα, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι είστε ένα πολύ ευαίσθητο άτομο, που αγαπά τα άλλα ζωντανά όντα και τα φροντίζει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες η απόκτηση σκύλου ή γάτας αποκαλύπτει πολλά και για την προσωπικότητά σας. 

Οι ερευνητές λοιπόν έχουν διαπιστώσει ότι ο χαρακτήρας μιας γάτας και ενός σκύλου μπορεί συχνά να προσαρμοστεί στις διάφορες προσωπικότητες των ανθρώπων. Είναι σαν να υπάρχει κάποιο είδους αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων συντροφιάς. 

Τι σημαίνει λοιπόν εάν έχετε επιλέξει έναν σκύλο ή μια γάτα;

Αν προτιμάτε τα σκυλιά είστε ένα πολύ κοινωνικό άτομο, το οποίο τείνει να εκφράζει συναισθήματά του, ακόμη και τα πιο εύθραυστα. Είστε επίσης πιστοί και προστατευτικοί και τείνετε να παρέχετε βοήθεια και υποστήριξη στους γύρω σας.

Αν από την άλλη μεριά προτιμάτε τις γάτες είστε ανεξάρτητοι και δεν φοβάστε τη μοναξιά. Σας αρέσει να ταξιδεύετε, να εξερευνάτε και ως εκ τούτου προσπαθείτε να εμπλουτίσετε τον εσωτερικό σας κόσμο.

Επίσης εμπιστεύεστε τους γύρω σας, αλλά είστε πολύ επιφυλακτικοί στις επιλογές σας.

Εν κατακλείδι είτε προτιμάτε τους σκύλους, είτε τις γάτες ή και τα δυο το μόνο σίγουρο είναι πως τα ζώα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και αξίζουν το σεβασμό και την αγάπη μας. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.