WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

X-mas gift guide: Τι δώρο να τους κάνετε, ανάλογα με την προσωπικότητά τους


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2021

X-mas gift guide: Τι δώρο να τους κάνετε, ανάλογα με την προσωπικότητά τους
Isaac Martin on Unsplash
Παρακάτω θα δείτε το απόλυτο gift – guide, βασισμένο σε κάθε τύπο προσωπικότητας

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης. Τα δώρα δεν έχουν σημασία, η χειρονομία είναι που μετράει και η καλή παρέα. Και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, όλοι το ξέρουμε, ας το παραδεχτούμε επιτέλους.

Η εποχή που θα βγούμε στον δρόμο να ψωνίσουμε για τους αγαπημένους μας έφτασε, και αυτό το άρθρο θα λειτουργήσει σαν οδηγός. Στοχεύει στα ενδιαφέροντα του παραλήπτη, τις προτιμήσεις του, τις παραξενιές του. Είναι το απόλυτο gift – guide, βασισμένο σε κάθε τύπο προσωπικότητας.

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση, μπορείτε να κάνετε εδώ το τεστ προωσπικότητας Myers-Briggs. Το αποτέλεσμα θα καθορίσει σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Αναλυτές

Αρχιτέκτονας (INTJ)

Οι αρχιτέκτονες αντιπαθούν βαθιά τις παραδόσεις, οπότε η ανταλλαγή δώρων μάλλον τους περνά παγερά αδιάφορη. Μπορούμε να οργανώσουμε το τέλειο ραντεβού στο αγαπημένο τους μέρος - αν θέλουμε οπωσδήποτε να τους αγοράσουμε κάτι, ας έχουμε στον νου μας τα χόμπι τους. Φυσικά, από τη συσκευασία δε θα λείπει η κάρτα αλλαγής.

Λογικός (INTP)

Όπως οι αρχιτέκτονες, έτσι κι οι λογικοί αντιπαθούν την ανταλλαγή δώρων. Είναι προτιμότερο να οργανώσουμε για εκείνους μία βραδιά στο σπίτι, παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ που θα τους εξάψει την περιέργεια.

Αρχηγός (ENTJ)

Οι αρχηγοί είναι δύσκολοι. Έχουν γνώμη για όλα και την εκφράζουν χωρίς δισταγμό – ευτυχώς, επειδή μιλούν πολύ και έντονα, γίνονται απόλυτα σαφείς σχετικά με το τι τους αρέσει και τι όχι. Μπορούμε να τους ετοιμάσουμε μία DIY κατασκευή, για να δουν πόσο ξεχωριστοί είναι, να τους βγάλουμε για φαγητό στο αγαπημένο τους εστιατόριο και, πάντα, να δίνουμε βάση στην ποιότητα αντί για την ποσότητα.

Συζητητής (ENTP)

Οι συζητητές λατρεύουν οτιδήποτε ακραίο. Αντί για κάποιο αντικείμενο, μπορούμε να τους δωρίσουμε μία εμπειρία – ελεύθερη πτώση, για παράδειγμα, ή bungee jumping.

Διπλωμάτες

Συνήγορος (INFJ)

Οι συνήγοροι λατρεύουν τα Χριστούγεννα, τη χαρά και τη ζεστασιά των γιορτινών ημερών. Λατρεύουν, επίσης, το διάβασμα, οπότε δεν έχουμε παρά να βρούμε τη συλλεκτική έκδοση του αγαπημένου τους βιβλίου – όσο πιο vintage, τόσο καλύτερα.

Μεσολαβητής (INFP)

Γεμάτοι ευγνωμοσύνη για το δώρο μας, οι μεσολαβητές δε θα το αλλάξουν ποτέ – ούτε θα το πετάξουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Καλό είναι να επικεντρωθούμε στη δημιουργικότητά τους και να τους κλείσουμε θέση σε κάποιο μάθημα ζωγραφικής ή κεραμικής.

Πρωταγωνιστής (ENFJ)

Εργατικοί και δραστήριοι, οι πρωταγωνιστές σίγουρα θα εκτιμήσουν μία συνδρομή σε γυμναστήριο. Μπορούμε, επίσης, να οργανώσουμε μία πεζοπορία. Άλλη ιδέα, επειδή αγαπούν τη φύση, είναι να τους δωρίσουμε φυτά εσωτερικού χώρου, για να πρασινίσει το σπίτι τους ακόμη περισσότερο.

Προωθητής (ENFP)

Δεν υπάρχει τίποτα που να αρέσει στους προωθητές περισσότερο από την ανταλλαγή δώρων. Ενθουσιάζονται και το θυμούνται για πάντα. Καλό είναι να τους πάρουμε κάτι που θα κάνει τη ζωή τους λίγο ευκολότερη – όπως gadgets για το σπίτι.

Φρουροί

Λογιστής (ISTJ)

Οι λογιστές σιχαίνονται τις εκπλήξεις – χωρίς υπερβολή. Προτιμούν τα απλά πράγματα, που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια. Κι αυτό είναι τέλειο, όταν έρχεται η ώρα να τους κάνουμε δώρα. Δεν έχουμε παρά να τους προσφέρουμε κάτι χρήσιμο, όπως μία μπλούζα που τους κολακεύει, παρά να κάνουμε έξτρα προσπάθεια για να τους εντυπωσιάσουμε.

Υπερασπιστής (ISFJ)

Οι υπερασπιστές αντιπαθούν οτιδήποτε καινούργιο. Δε θα εκτιμήσουν ένα δώρο που θα τους βγάλει έξω από τα νερά τους, οπότε δε χρειάζεται να ψάξουμε τι τους λείπει. Ρούχα στο αγαπημένο τους χρώμα ή κάποιο αξεσουάρ είναι ιδανικές επιλογές.

Στέλεχος (ESTJ)

Τα στελέχη έχουν πάντα ό,τι χρειάζονται. Οπότε δε θα τους αγοράσουμε τίποτα. Θα τους κάνουμε δώρο μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη, όπως μία περιπέτεια σε escape room.

Πρέσβης (ESFJ)

Εύθυμοι και κοινωνικοί, οι ESFJ λατρεύουν τα Χριστούγεννα. Κρατούν τις αναμνήσεις στην καρδιά τους και επειδή τους σκεφτόμαστε, θα τους βοηθήσουμε να τις βάλουν και στους τοίχους του σπιτιού τους, σε άλμπουμ, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Θα τους δωρίσουμε λοιπόν μία φωτογραφική μηχανή polaroid.

Εξερευνητές

Βιρτουόζος (ISTP)

Οι εσωστρεφείς βιρτουόζοι προτιμούν τις εμπειρίες, παρά τα αντικείμενα. Μία καλή ιδέα είναι να τους δωρίσουμε εισιτήρια για σινεμά ή για την παράσταση του αγαπημένου τους κωμικού.

Περιπετειώδης (ISFP)

Οι περιπετειώδεις χρειάζονται κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν άνετα στο σπίτι – μία cozy κουβέρτα ή αιθέρια έλαια για το μπάνιο, για παράδειγμα.

Επιχειρηματίας (ESTP)

Αυθόρμητοι και γεμάτοι ενέργεια, οι επιχειρηματίες θα περνούσαν τέλεια στο λούνα παρκ. Τους αρέσει να είναι έξω, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κι όχι να παρατηρούν.

Διασκεδαστής (ESFP)

Δεν υπάρχει τίποτα που να αρέσει στους διασκεδαστές, όσο η στιγμή που ανοίγουν ένα δώρο. Μπορούμε να τους πάρουμε κάτι που χωράει σε κουτί, όπως μία ασυνήθιστη κούπα ή ένα statement κόσμημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.