WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 μικρές χαρές που αξίζει να βάλουμε στη ζωή μας το 2022


Στεφανία Παπαδημητρίου

8 Ιανουαρίου 2022

5 μικρές χαρές που αξίζει να βάλουμε στη ζωή μας το 2022
Kinga Cichewicz on Unsplash
Τα μικρά πράγματα που θα μας κάνουν να δούμε ότι δε χρειαζόμαστε κανέναν, για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι

Κρούσματα, μάσκες, αυτοπεριορισμός – το 2022 σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Μας αξίζει όμως να το περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ναι, η ευτυχία είναι κατάσταση κι όχι προορισμός. Το ταξίδι μετράει. Όμως, η ψυχική μας ηρεμία είναι στο χέρι μας και πρέπει να την κάνουμε προτεραιότητα. Γιατί, δυστυχώς, λίγα πράγματα στη ζωή μας ευχαριστούν πραγματικά.

Παρακάτω, θα δούμε μερικά πράγματα που δίνουν στη ζωή μας μία νότα αισιοδοξίας. Πράγματα που μα κάνουν να εκτιμούμε τις μικρές στιγμές και να δούμε ότι δε χρειαζόμαστε κανέναν, για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι.

Η απόλαυση του πρωινού

Είτε πρόκειται για ένα χορταστικό γεύμα, είτε για μία μόνο κούπα καφέ ή τσάι, όλοι αξίζουμε να απολαμβάνουμε το πρωινό μας. Έχουμε μόλις ξυπνήσει, είμαστε σπίτι μακριά από την ένταση της καθημερινότητας και χρειαζόμαστε μερικά λεπτά για τον εαυτό μας.

Οι βόλτες

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα που τις περισσότερες μέρες τον χρόνο έχει «καιρό για βόλτα» - ξέρετε, ήλιο, όχι πολύ κρύο, ούτε πολλή ζέστη. Το περπάτημα στην πόλη ή τη φύση μας αναζωογονεί και μας βοηθά να δούμε τη ζωή με άλλα μάτια.

Οι συζητήσεις με τους αγαπημένους μας

Η μοναξιά σκοτώνει – κυριολεκτικά. Έρευνα έχει δείξει ότι αφαιρεί χρόνια από τη ζωή μας. Μιλώντας με ανθρώπους που αγαπάμε, αισθανόμαστε το βάρος της καθημερινότητας να φεύγει από πάνω μας, έστω και για λίγο. Ακόμη κι αν ζούμε μόνοι κι είναι αδύνατο να βρεθούμε από κοντά, ας τους μιλάμε στο τηλέφωνο τουλάχιστον μία φορά τη μέρα.

Ο μεσημεριανός ύπνος

Δεν είναι για όλους – κάποιοι ξυπνούν πιο κουρασμένοι. Ένα ωραίο δεκάλεπτο μεσημεριανής σιέστας όμως, όταν αυτό είναι εφικτό, μας κάνει να νιώθουμε ξανά νέοι και μας γλυκαίνει την ψυχή. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη, μπορεί να επιδράσει θετικά στη μνήμη μας και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Ένα καλό βιβλίο

Το διάβασμα είναι ψυχοθεραπευτικό. Και καλό θεωρείται το βιβλίο που μας ταιριάζει – είτε είναι κλασική λογοτεχνία, είτε επιστημονική φαντασία, είτε ρομαντικό. Κανείς δεν μπορεί να μας κρίνει για την επιλογή μας, αρκεί να μας δίνει χαρά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.