WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να τι θα συμβεί στη διάθεσή σου αν χορεύεις 10 λεπτά κάθε πρωί


Κλέλια Φατούρου

17 Ιανουαρίου 2022

Να τι θα συμβεί στη διάθεσή σου αν χορεύεις 10 λεπτά κάθε πρωί
La La Land
Τα απίστευτα οφέλη του χορού στην ψυχολογία μας

Ξυπνάμε κάθε πρωί αναζητώντας το κίνητρο που θα μας δώσει ενέργεια και όρεξη για να δουλέψουμε και να κάνουμε τις δουλειές μας.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι γιορτές ήταν λίγο πιο διαφορετικές από αυτό που περιμέναμε και δεν καταφέραμε να εκτονωθούμε έτσι όπως θα θέλαμε. Με τη μουσική να λείπει ξανά από την εστίαση και τους χώρους διασκέδασης, μάλλον θα πρέπει να χορέψουμε στο σπίτι. Και από ό,τι φαίνεται, αρκούν 10 λεπτά την ημέρα, για να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη του χορού.

1η εβδομάδα

Η μέρα ξεκινά με μία νέα συνήθεια. Αντί να παραμείνεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι για 10 επιπλέον λεπτά, το παίρνεις απόφαση, βάζεις μουσική και χορεύεις. Σου δίνει την αίσθηση ότι γίνεσαι πιο παραγωγική και σου δίνει κίνητρο να κάνεις περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα, όπως να δεις τους φίλους σου μετά τη δουλειά. Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρώτο νόμο του Νεύτωνα, ένα ακίνητο αντικείμενο παραμένει ακίνητο.

2η εβδομάδα

Είναι η φάση όπου έχεις συνηθίσει τον χορό και μάλλον τον αποζητάς. Μπορεί να μην σηκώνεσαι νωρίτερα το πρωί, αλλά ξέρεις πώς σε κάνει να νιώθεις και το δοκιμάζεις μετά τη δουλειά.

3η εβδομάδα

«Πολύ συχνά, όταν νιώθεις καταθλιπτικά ή αγχωμένα, προτιμάς να κοιμηθείς παραπάνω και μετά θα νιώθεις καλύτερα. Αυτό όμως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα τελικά. Πρέπει λοιπόν να σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που θα κάνει καλό στη διάθεση και θα αυξήσει την όρεξη και την ενέργειά μας», σημειώνει η ψυχολόγος Δρ. Selena Snow.

Αν συνεχίσεις, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι κάθε μέρα το ίδιο. Κάτι που ξεκινά ως fun δραστηριότητα, μπορεί να γίνει καταναγκαστική συνήθεια. Επίλεξε εσύ τη διάρκεια (δεν χρειάζεται να χορεύεις 10 λεπτά) αλλά και τη συχνότητα. Σε κάθε περίπτωση, ξέρεις ότι κάνει καλό στο σώμα και το πνεύμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.