WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα καταλάβεις ότι είσαι σε μία μονόπλευρη σχέση


Κλέλια Φατούρου

4 Φεβρουαρίου 2022

Πώς θα καταλάβεις ότι είσαι σε μία μονόπλευρη σχέση
Unsplash/Jed Villejo
Μήπως είσαι σε μία σχέση που δεν είναι αμφίδρομη; Δες τις πιο κλασικές ενδείξεις, αλλά και πώς θα το διορθώσεις

Δεν υπάρχει σχέση που να μην περνάει τις φάσεις της. Αυτό όμως που την κρατά ενωμένη είναι η αμοιβαία εκτίμηση και προσπάθεια για τη διατήρησή της.

Είτε μιλάμε για ερωτική, είτε για φιλική, είτε για συναδελφική, όταν οι ισορροπίες αλλάζουν και νιώθεις μόνη σε αυτή τη σχέση, σημαίνει ότι προσπαθείς μόνο εσύ και υπάρχει ένα περίεργο ghosting. Αν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μία ανάλογη φάση, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που λειτουργεί μονόπλευρα, οι ενδείξεις που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν.

  • Κάνεις εσύ όλη τη δουλειά και προσπαθείς συνέχεια.
  • Αν δεν επικοινωνήσεις εσύ, δεν πρόκειται να σε πάρει τηλέφωνο ή να σου στείλει μήνυμα
  • Νιώθεις άδεια ή ανασφαλής όταν περνάτε χρόνο μαζί
  • Νιώθεις ότι ακούς και βοηθάς μόνο εσύ

Πώς σταματά μία σχέση να είναι μονόπλευρη

Σίγουρα όχι ως δια μαγείας. Αντί να θυματοποιούμε τον εαυτό μας, μπορούμε να μιλήσουμε με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, αν μας ενδιαφέρει, και να επικοινωνήσουμε όλα όσα νιώθουμε. Υπάρχει περίπτωση να μην έχει καταλάβει ο άλλος ότι συμβαίνει όλο αυτό και απλώς να έχει μάθει να λειτουργεί έτσι στις σχέσεις του. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι, μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για εμάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.