WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα σημάδια που δείχνουν ότι φοβάστε τις αλλαγές, σύμφωνα με μια ψυχοθεραπεύτρια


JTeam

8 Μαρτίου 2022

Τα σημάδια που δείχνουν ότι φοβάστε τις αλλαγές, σύμφωνα με μια ψυχοθεραπεύτρια
pexels
Τι άποψη έχεις για τις αλλαγές και το άγνωστο;

Η ιδέα της αλλαγής για πολλά άτομα είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα στον κόσμο. Ξεκινά από τον φόβο για το άγνωστο και σταδιακά μοιάζει με το τέλος του κόσμου. Είναι όμως πράγματι έτσι ή όλο αυτό το σενάριο αποτελεί μόνο μέρος της φαντασίας μας;

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια, Amber Elizabeth Smith, της οποίας το post έχει ξεπεράσει τα 13.000 likes, «δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς μόνος του αν φοβάται τις αλλαγές». Υπάρχουν όμως κάποια αναγνωριστικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ανήκεις σε αυτά τα άτομα. Έτσι θα καταφέρεις να αναγνωρίσεις τους φόβους σου και να προχωρήσεις μπροστά.

Όπως εξηγεί η ίδια, ένα από τα πρώτα σημάδια είναι ότι ενώ καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι πια χαρούμενη, δεν κάνεις απολύτως τίποτα στην πράξη για να το αποφύγεις. Αρνείσαι να δεις κατάματα τα αρνητικά που σου συμβαίνουν, εστιάζοντας σε όλα εκείνα που θα μπορούσαν αλλά (δεν) σε κάνουν πια ευτυχισμένη.

Φυσικά, το να επικεντρώνεσαι στα θετικά μόνο καλό μπορεί να είναι αν φυσικά δεν έχεις μετατρέψει τη συνήθεια αυτή σε τοξική θετικότητα. Επόμενο σημάδι είναι το άγχος που νιώθεις κάθε φορά που σκέφτεσαι το μέλλον. Αντί να θες να κάνεις σχέδια, σε πιάνει πανικός.

Άλλα σημάδια είναι ότι επιλέγεις να μένεις σε μια δουλειά που σε κάνει να αισθάνεσαι μόνο ασφυκτικά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη σχέση σου. Αν αναγνώρισες ήδη αρκετά από αυτά τα σημάδια πάνω σου, καλύτερα να το ξανασκεφτείς και να προσπαθήσεις να δράσεις αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά απέναντι στην αλλαγή που φοβάσαι να κάνεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.