WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν έχετε αυτό το χαρακτηριστικό προσώπου, μάλλον είστε νάρκισσοι


JTeam

17 Μαρτίου 2022

Αν έχετε αυτό το χαρακτηριστικό προσώπου, μάλλον είστε νάρκισσοι
Dmitriy Ganin from Pexels
Τελικά, για να αναγνωρίσουμε έναν νάρκισσο, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε το πρόσωπό του

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε έναν νάρκισσο. Αν όμως κοιτάξουμε το πρόσωπό τους, τα πράγματα γίνονται πολύ ευκολότερα. Σύμφωνα με ψυχολόγους, ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μαρτυρά περισσότερα απ’ όσα πιστεύουμε.

Νέα έρευνα δείχνει πως τα άτομα με έντονα και πυκνά φρύδια, είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν ναρκισσιστική συμπεριφορά. Οι ειδικοί ζήτησαν από εκατοντάδες συμμετέχοντες να κοιτάξουν φωτογραφίες ατόμων που έχουν διαγνωστεί με ναρκισσισμό και να τους ζήτησαν να τους αναγνωρίσουν.

Στην αρχή, είχαν σβήσει τα φρύδια από τα πρόσωπα και κανείς δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον νάρκισσο. Έπειτα, τα πρόσθεσαν και, όπως φάνηκε, όσο εντονότερα ήταν τα φρύδια, τόσο μεγαλύτερος ήταν κι ο βαθμός ναρκισσισμού, ενώ οι προβλέπεις των συμμετεχόντων βγήκαν σωστές.

«Η ικανότητα αναγνώρισης σκοτεινών χαρακτηριστικών συμπεριφοράς χωρίς να γίνει βαθύτερη γνωριμία με το άτομο, είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή εκμετάλλευσης και χειριστικών ανθρώπων», τόνισαν οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο PsyBlog.

«Ευτυχώς, ο κόσμος μπορεί να κρίνει σωστά τον ναρκισσισμό των άλλων ανάλογα με το πώς φέρονται, τι λένε, τι φορούν και πώς μοιάζουν εμφανισιακά».

Tην επόμενη φορά, λοιπόν, που θα γνωρίσουμε κάποιον, ξέρουμε σε ποιο σημείο πρέπει να εστιάσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.