WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Φώκια, γοργόνα ή γάιδαρος; Αυτή η εικόνα αποκαλύπτει πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας


JTeam

24 Μαρτίου 2022

Φώκια, γοργόνα ή γάιδαρος; Αυτή η εικόνα αποκαλύπτει πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας
Η εικόνα που βλέπετε, είναι οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας κυριαρχεί στη ζωή σας

Το internet λατρεύει τα optical illusions κι εμείς, μαζί του γιατί φανερώνουν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα μας και της σχέσης μας με τους γύρω μας. Η εικόνα που ακολουθεί είναι μια νέα οπτική ψευδαίσθηση που έχει γίνει viral και αποκαλύπτει με ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας σκέφτεστε.

Αν χρησιμοποιείτε το δεξί, τότε στην εικόνα πρέπει να είδατε πρώτα το ψάρι ενώ αν χρησιμοποιείτε το αριστερό, αυτό που είδατε, είναι η γοργόνα. Παρόλο που η ψευδαίσθηση καταλήγει ότι κυριαρχούν ένα από αυτά τα δύο στην εικόνα, οι περισσότεροι θα πείτε ότι είδατε ένα γαϊδούρι ή μια φώκια και αυτό σημαίνει ότι λειτουργείτε με το δεξί σας ημισφαίριο.

Jenny.Gr

Όσοι σκέφτονται με το αριστερό ημισφαίριο, είναι πιο λογικοί και αναλυτικοί ενώ όσοι σκέφτονται με το δεξί, έχουν διαίσθηση και είναι δημιουργικοί. «Είτε βλέπετε τη γοργόνα, είτε το ψάρι, είτε το γαϊδούρι, είτε τη φώκια, ένα είναι το σίγουρο. Δεν λέει απολύτως τίποτα για το αν σκέφτεστε με το δεξί ή το αριστερό ημισφαίριο», σημειώνει ο επιστήμονας Dr Christian Jarrett.

Κάπως έτσι ο μύθος της κυριαρχίας ενός από των δύο ημισφαιρίων καταρρίπτεται ακριβώς επειδή η θεωρία είναι πολύ πιο απλή σχετικά με το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.