CELEBRITIES

H Anya Taylor-Joy πήγαινε σε rave parties από το πρωί ως το απόγευμα, για να χαλαρώσει


Στεφανία Παπαδημητρίου

24 Μαρτίου 2022

H Anya Taylor-Joy πήγαινε σε rave parties από το πρωί ως το απόγευμα, για να χαλαρώσει
H Anya Taylor-Joy φωτογραφήθηκε στη βρετανική Vogue, μίλησε για όλα (από τη δουλειά μέχρι τον έρωτα) και ήταν υπέροχη

Από το 2015, όταν εμφανίστηκε στο The Witch, η Anya-Taylor Joy είναι παντού. Όσοι δεν την είδαμε στο Queen’s Gambit, το οποίο της χάρισε Χρυσή Σφαίρα, Sag και Critic’s Choice Award, μάλλον την προσέξαμε στο Peaky Blinders ή το Emma.

Είναι ταλαντούχα, αλλόκοτα όμορφη – έχει κάτι νεραϊδένιο – και ακόμη βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Η ηθοποιός φωτογραφήθηκε για το τεύχος Απριλίου της βρετανικής Vogue, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της, τα ρούχα, τους φακούς επαφής που άρχισε να φορά τώρα παρότι έχει μυωπία εδώ και χρόνια, τα μελλοντικά της σχέδια και ήταν, συνολικά, απολαυστική.

Η ζωή της βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, η ίδια δε μένει ποτέ σε ησυχία, όμως τώρα αισθάνεται πιο συγκεντρωμένη από ποτέ. Όταν εργάζεται, αισθάνεται πιο ήρεμη και αυτήν τη στιγμή, είναι στα καλύτερά της. Για τη νέα της ταινία, Northman, ενώθηκε με την «κινηματογραφική της οικογένεια» - τον σκηνοθέτη Robert Eggers, με τον οποίο συνεργάστηκε στο The Witch – και, όπως αποκάλυψε, ένιωσε «έκσταση».

Θα τη δούμε ξυπόλυτη, να πατά σε λάσπες ή να βουτά στον παγωμένο ωκεανό, με τα λιγοστά υπάρχοντά της μέσα σε μία τσάντα. «Έμοιαζα τρελή. Τόσο εξοργιστικά χαρούμενη. Οι κομπάρσοι ρωτούσαν αν μπορούσαμε να βγούμε από το νερό κι εγώ έλεγα “είναι απίστευτο! Η φύση! Είμαστε έξω! Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τέχνη”».

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Viking πρίγκιπα Amleth (Alexander Skarsgård) που ορκίζεται να εκδικηθεί για τον φόνο του πατέρα του (Ethan Hawke) και να βρει τη μητέρα του (Nicole Kidman), την οποία έχουν απαγάγει. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από τον Hamlet του Shakespeare, το υπογράφουν ο Eggers και ο Ισλανδός συγγραφέας και ποιητής Sjón, ενώ η Taylor-Joy υποδύεται την Olga, η οποία βοηθά τον πρίγκιπα.

Η ηθοποιός αισθάνθηκε άνετα στα δέντρα, στα νερά, στο χώμα – πιο άνετα απ’ όσο ένιωσε ποτέ στο κόκκινο χαλί.

«Όταν ξεκίνησα να εμφανίζομαι σε κόκκινο χαλί, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την έννοια του να είσαι όμορφη. Σκεφτόμουν “Δεν το κάνω. Δεν το επιχειρώ”. Είμαι άτσαλη, με δέρμα γεμάτο σημάδια, και το να κάνω οτιδήποτε διαφορετικό έμοιαζε ψεύτικο και τρομακτικό».

Δυσκολεύτηκε να νιώσει πως ανήκε πραγματικά στον χώρο του θεάματος, κι ας ξεκίνησε ως μοντέλο. Η ταινία The Witch ήταν που τη βοήθησε να χαλαρώσει και, συγκεκριμένα, η Kate Dickie που είναι 25 χρόνια μεγαλύτερή της και είχε τον ρόλο της μητέρας της. Έγινε, μάλιστα, η πρώτη αληθινή της «κολλητή».

«Έκανα φίλους κοντά στην ηλικία μου πριν από τρία-τέσσερα χρόνια», εξήγησε. «Νομίζω πως η Ivy (Getty) ήταν η πρώτη».

Η δημοσιότητα την τρόμαζε και προσπαθούσε να κρυφτεί. Οι κοντινοί της άνθρωποι προσπάθησαν να τη βοηθήσουν. «Α, φταίνε τα μάτια σου που σε αναγνωρίζουν», της έλεγαν, οπότε φορούσε γυαλιά ηλίου. «Α ναι, τελικά είναι το στόμα σου, βάλε μάσκα». «Ντυνόμουν σαν κατάσκοπος από το ανατολικό Βερολίνο», είπε γελώντας. Η Getty της στάθηκε πραγματικά και την έκανε να καταλάβει ότι «δε διορθώνεται η κατάσταση, τι να κάνουμε».

Στον ελεύθερο χρόνο της, κάνει μία πιο ιδιαίτερη μορφή διαλογισμού: πηγαίνει σε rave parties. Συγκεκριμένα, λατρεύει το Βερολίνο γιατί «το clubbing δεν είναι αποκλειστικά βραδινή δραστηριότητα». Στα γυρίσματα του Queen’s Gambit, λοιπόν, πήγαινε μόνη της σε κλαμπ κάθε Κυριακή πρωί, χόρευε μέχρι το απόγευμα, δε μιλούσε σε κανέναν, επέστρεφε σπίτι, έτρωγε τα μακαρόνια της και ξυπνούσε στις 4 τα ξημερώματα για να πάει στη δουλειά. Το στηρίζουμε.

Τέλος, η Taylor-Joy μίλησε για τον έρωτα. Ποτέ δεν έβγαινε ραντεβού απλά για να γνωρίσει κόσμο, προτιμά τις σχέσεις από την αρχή. Κι όταν είναι ερωτευμένη, βλέπει Sex and the City.

«Όταν γνώρισα τη Sarah Jessica Parker, περνούσα έναν απαίσιο χωρισμό και την πλησίασα και της είπα “Θέλω να ξέρεις πως βλέπω εσένα και τον Big και παίρνω ελπίδα”. Κι εκείνη με ρώτησε: “Ελπίδα για το ότι θα τα βρείτε;”. “Όχι! Ότι θα τελειώσει και επιτέλους θα τον ξεπεράσω”, της απάντησα».

Αυτό κι αν το στηρίζουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.