WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τρικ των ατόμων με υψηλό EQ για να λύνουν τα προβλήματά τους ήρεμα


JTeam

15 Απριλίου 2022

Το τρικ των ατόμων με υψηλό EQ για να λύνουν τα προβλήματά τους ήρεμα
processingly on Unsplash
Ο απλός κανόνας που θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη

Όταν αναγκαζόμαστε να συνυπάρξουμε με ανθρώπους με τους οποίους δεν ταιριάζουμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να τους διορθώσουμε, να τους προσαρμόσουμε στα μέτρα μας. Η συμπεριφορά τους μας ενοχλεί και περιμένουμε να την αλλάξουν – αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος μας.

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα, ειδικά αν τους το ζητάμε εμείς. Το μόνο που καταφέρνουμε, είναι να τους προκαλούμε αμηχανία γιατί γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν. Πώς λύνεται το πρόβλημα, λοιπόν;

Τα άτομα με υψηλό EQ φαίνεται πως γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουμε, χωρίς καν να το ψάξουμε. Πρόκειται για τον έναν απλό κανόνα, τον οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή και είναι απλός: «Αντί να επικεντρώνεσαι σε ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις, ασχολήσου με αυτά που μπορείς».

Κάθε φορά που μας ενοχλούν οι άλλοι, αντιμετωπίζουμε το εξής δίλημμα: Είτε θα μας κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα και θα νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας, είτε θα τα εκμεταλλευτούμε σαν καταλύτη και θα αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε, πρέπει απλώς να αποδεχθούμε ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, θα ασχοληθούμε με ό,τι διορθώνεται και να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Την επόμενη φορά που θα έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα που δημιουργούν άλλοι, δε χρειάζεται να θυμώσουμε. Απλώς θα προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας και θα δούμε τι περνά από το χέρι μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS

EQ