WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 απλά καθημερινά γεγονότα που πυροδοτούν το άγχος σου


Κλέλια Φατούρου

29 Αυγούστου 2022

4 απλά καθημερινά γεγονότα που πυροδοτούν το άγχος σου
Pexels/cottonbro
Τα μικροπράγματα μέσα στη μέρα που μάλλον προκαλούν άγχος

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι σημαντικές αλλαγές στη ζωή, η δουλειά και διάφορα οικογενειακά θέματα μπορούν να εκτοξεύσουν το άγχος μας. Δεν δίνουμε όμως σημασία σε καθημερινά πράγματα, που συμβαίνουν έξω από εμάς, αλλά είναι ικανά να μάς στρεσάρουν.

Λέγονται μικρο-μεταβάσεις, και σηματοδοτούν το τέλος κάτι μικρού και την έναρξη κάτι άλλου. Είναι πολύ μικρά και απλά αλλά ίσως γίνονται ο λόγος που ανεβαίνουν τα επίπεδα άγχους.

Ηλιοβασίλεμα

Οι σκοτεινές σκέψεις έρχονται περισσότερο το βράδυ. Όταν λοιπόν ο ήλιος πέφτει, είναι και πιθανότερο να σκεφτούμε αρνητικά. Σύμφωνα με μία έρευνα, η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη ικανότητας να ελέγχουμε τις αρνητικές σκέψεις που έρχονται, όταν ξαπλώνουμε.

Το τέλος ενός διασκεδαστικού event

Το κλασικό συναίσθημα που έρχεται τη μέρα που επιστρέφουμε από τις διακοπές ή όταν τελειώνει ένα πάρτι στο οποίο έχουμε περάσει φανταστικά. Υπάρχει αυτή η αίσθηση της απογοήτευσης, ακόμα και στην περίπτωση που δεν περάσαμε καλά αλλά είχαμε υψηλές προσδοκίες.

Η παρουσία των ανθρώπων

Μπορεί να είναι οι στιγμές που πρέπει να είμαστε λίγο πιο ευχάριστοι κοινωνικά, αν και νιώθουμε χάλια, ή όταν προσαρμοζόμαστε σε αυτό που είναι ο άλλος και φερόμαστε ανάλογα με αυτό που περιμένει από εμάς. Όλα αυτά οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξάντληση.

Ταυτόχρονες υποχρεώσεις

Δεν είναι πολύ δύσκολο να αγχωθείς αν είσαι καλεσμένη σε δύο γάμους την ίδια μέρα και πρέπει να επιλέξεις ή αν πρέπει να μπεις σε Zoom call ενώ το παιδί σου ξυπνάει κλαίγοντας. Και επειδή η λύση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, το άγχος σου ανεβαίνει κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.